Workout oefeningen met de Halterbank

0
946
Empty Modern Gym
De halterbank behoort tot de standaarduitrusting voor het trainen met gewichten. Zelfs voor diegene die liever de geavanceerde apparaten van de sportschool gebruiken, zullen merken dat zij uiteindelijk ook gebruik gaan maken van de halterbank.

De halterbank behoort tot de standaarduitrusting voor het trainen met gewichten. Zelfs voor diegene die liever de geavanceerde apparaten van de sportschool gebruiken, zullen merken dat zij uiteindelijk ook gebruik gaan maken van de halterbank. Dit komt omdat met de halterbank heel veel oefeningen uitgevoerd kunnen worden. De eigenschap om de bank te kunnen verstellen zorgt ervoor dat je de effecten van de zwaartekracht kunt gebruiken om weerstand te creëren, iets wat erg belangrijk is om een workout goed uit te voeren.

Borstkas

De halterbank is ideaal voor het trainen van de borstkas. Misschien wel de beste oefening om je borstspieren te trainen, is de bench press. Voor deze oefening hoef je niet anders te doen dan op je rug te liggen en een halter op en neer te tillen.

Daarnaast zijn dumbbell fly oefeningen goed voor het trainen van de borstkas. Deze oefening kan worden uitgevoerd door op je rug te gaan liggen en in beide armen een dumbbell vast te houden. Deze til je omhoog totdat ze bijna over de borstkas uitkomen.

Armen

Een halterbank met een zitje dat verstelbaar is, is ideaal voor het trainen van de armspieren met seated dumbbell curls. Verstel de halterbank onder een hoek en leun tegen de rugsteun van het zitje terwijl je in beide armen een dumbbell vastpakt en je armen omhoog buigt. Probeer een halterbank te vinden die een zogeheten preekstoel heeft aangezien deze gebruikt kan worden om het bovenlijf te buigen en curls met barbells uit te voeren. Als je de onderkant van je armen wilt trainen met de halterbank, voer dan de bench tricep extension oefening uit. Ga op je rug liggen met een barbell in je hand, laat de barbell tot achter je hoofd zakken en breng deze naar voren in een ruststand recht voor je gezicht voordat je deze weer naar de startpositie brengt.

Nek

Door een zogeheten nekharnas te gebruiken, welke overigens nog het meest op een middeleeuws folterapparaat lijkt, kan de halterbank gebruikt worden om de nek te trainen. Gebruik de harnas, welke volledig rond de schedel vastgemaakt wordt en waar een gewicht aan bevestigd wordt, om neck flexion oefeningen uit te voeren. Ga met je schouders aan het einde van de bank liggen zodat je nek van de bank afhangt. Gebruik je nekspieren om het gewicht langzaam heen en weer te bewegen.

Buikspieren

De halterbank kan ook gebruikt worden om buikspieren te trainen en een “six pack” te creëren. Je hoeft hiervoor niet eens gewichten te gebruiken. De halterbank is een uitstekende manier om de buikspieren te trainen voor mensen die moeite hebben met de gebruikelijke sit-ups en crunches. Neem simpelweg plaats aan het uiteinde van de bank en leun naar achteren. Zorg ervoor dat je jezelf ondersteunt door de bank aan een van de zijkanten vast te pakken. Strek je benen voor je uit en trek ze daarna naar achteren zodat je knieën gebogen worden. Breng de benen daarna weer terug naar de beginpositie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in