Wil je serieus spieren opbouwen zonder gewichten?

0
157
Wil je serieus spieren opbouwen zonder gewichten?
Wil je serieus spieren opbouwen zonder gewichten?

Wil je serieus spieren opbouwen zonder gewichten? Dit is iets waarvan sommige mensen zullen zeggen dat het onmogelijk is, maar het kan zeker worden gedaan als je de tijd neemt om de juiste methoden te leren. Hier zijn de basisprincipes die je nodig hebt om spieren te kunnen opbouwen zonder gewichten, vanaf nu.

1-Basics

Het is zelfs mogelijk om spieren op te bouwen zonder gewichten met de traditionele eenvoudige vormen van oefening – oefeningen die geen speciale apparatuur nodig hebben en die overal kunnen worden gedaan. Deze omvatten oefeningen zoals sit-ups, Crunches, push ups enz.

Deze zullen je niet veranderen van een zwakkeling in een kampioen bodybuilder, maar als je niet gewend bent om je lichaam te trainen, kunnen ze een geweldige manier zijn om te beginnen. Zoals met elke vorm van lichaamsbeweging, heb je regelmatige trainingen nodig om resultaten te zien.

2-armen en rug

Hoewel deze algemene oefeningen gunstig zijn, moet u zich concentreren op specifieke spiergroepen om echte resultaten te zien. Om de triceps te trainen kun je triceps push doen. Dit is de beste manier om spieren op te bouwen zonder gewichten.

Het opbouwen van de biceps, wat een veel voorkomend startpunt is bij aspirant-bodybuilders, is niet gemakkelijk te doen zonder gewichten. Waarschijnlijk is de beste manier om dit te doen gewoon om iets te gebruiken in plaats van de gewichten, zoals blikjes voedsel. Doe de blikjes in een zak en je hebt een geïmproviseerd gewicht om op te tillen. Maar je kun je ook optrekken door een bezem te plaatsen tussen twee stoelen. Hiermee train je, je rug en biceps.

3-Chest

Elke bodybuilder wil zijn borst werken, omdat dit het uiterlijk van een goed gebouwd lichaam geeft. Om effectief spieren op te bouwen zonder gewichten voor je borst, de spieren die de borstspieren worden genoemd, is een van de eenvoudige mogelijkheden om regelmatige Push ups moeilijker te maken om te doen. Een eenvoudige manier om dit te bereiken is door je voeten op een stoel te zetten, waardoor al het gewicht naar je armen gaat. Je zult merken dat deze een stuk moeilijker te doen zijn dan de standaard pers omhoog, dus wees voorbereid.

4-schouders

De schouders zullen zeker baat hebben bij basisoefeningen zoals press ups, en nog meer bij schuine press ups. Een manier om verder te gaan dan dit is door pull-ups toe te voegen. Zoveel mensen vinden deze oefeningen moeilijk uit te voeren, dus ze hebben zeker het potentieel om spieren op te bouwen zonder gewichten. Om de allerbeste resultaten van uw pull-ups te krijgen, moet u uw grepen verbreden, zodat het gewicht geconcentreerd is in het schoudergebied. Dit zorgt ervoor dat de inspanning die u levert het best mogelijke resultaat krijgt, door naar het juiste gebied te worden geleid. Het is wel hard werken.

Het is zeker niet moeilijk om te beginnen met het opbouwen van spieren zonder gewichten, en je kunt op deze manier beginnen zonder te hoeven investeren in sportschoolabonnementen of thuisapparatuur.