Weighted Crunches: Zo doe je ze

0
566
Fitness trainer helping mature client
Fitness trainer helping mature client

Eén onderdeel van een degelijk work-out schema is het werken aan je buikspieren. Een manier om dit te doen, is het uitvoeren van weighted crunches. Wanneer je deze juist uitvoert, zijn deze oefeningen een krachtige methode voor het versterken van je buikspieren op een manier waarop dit niet zal lukken met simpele floor crunches.

Bepaal het type en soort gewicht. Je kunt een dumbell of een losse gewichtsschijf gebruiken. Als je niet zeker weet hoeveel gewicht je moet gebruiken, begin dan bescheiden met een gewicht van 1 tot 2 kilo. Je kunt altijd het gewicht verhogen. Als het gewicht te zwaar is, kun je je rug of buikspieren blesseren.

Ga met je rug op een mat liggen. Buig door je knieën en hou je voeten plat op de vloer. Plaats het gewicht op je buikspieren.

Hou tijdens het tillen van het gewicht je armen naast je zij. Plaats je bovenarmen op de vloer, buig door de ellebogen en til op met je voorarmen.

Hou het gewicht in balans. Als het gewicht naar één kant toe beweegt, kun je je lichaam verrekken of bezeren.

Gebruik je buikspieren om je bovenlijf naar voren te bewegen totdat je schouders op een lijn staan met je knieën. Laat tijdens deze beweging het gewicht naar je knieën zakken.

Buig op een gecontroleerde manier terug naar de beginpositie. Gooi je lichaam niet naar achteren en laat jezelf niet naar de vloer vallen. De gecontroleerde achterwaartse beweging is bij deze oefening net zo belangrijk als de beweging naar voren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in