‎Waarom hunkeren we naar wat slecht voor ons is?‎

0
238
snack car
Waarom hunkeren we naar voedsel dat slecht voor ons is?‎

‎Het oude cliché dat als iets lekker is het dikmakend moet zijn, heeft veel te verantwoorden. Neem een lijst met favoriete voedingsmiddelen en er is weinig twijfel dat de meerderheid dingen zal zijn die slecht voor ons zijn. We hunkeren instinctief naar voedsel dat per saldo niet de beste optie voor ons is – ze zijn ongezond, missen voeding en vaak vullen ze onze maag niet echt goed – maar we blijven teruggaan, om welke reden dan ook. Waarom hunkeren we naar voedsel dat slecht voor ons is?‎

‎Het lijdt geen twijfel dat er een bepaalde charme is aan voedsel dat niet bijzonder gezond is. Die charme zit niet altijd in de manier waarop het eten smaakt. Soms is het een gemaksding – als je bij een voetbalwedstrijd bent, is de kans groot dat de opties voor een snack geen gezonde ovenschotel bevatten, maar hamburgers, hotdogs en verschillende andere voedingsmiddelen die je taille niet veel goed zullen doen. Soms kan het zoiets eenvoudigs zijn als de manier waarop een voedsel ruikt – zoek iemand die niet geniet van de geur van gefrituurde uien en je hebt misschien gewoon buitenaards leven gevonden.‎

‎Zo vaak als niet, hunkeren we gewoon naar het ongezonde voedsel omdat het eenvoudig is. We zijn eraan gewend, we hoeven niet te gaan zitten om het op te eten of te combineren met precies het juiste bijgerecht. Het is makkelijk en het smaakt goed. Wat we moeten doen, is op het punt komen waarop we een gezonde optie vinden om net zo probleemloos te zijn. Voor veel mensen is de beste optie in dit geval een broodje – zolang er maar niet te veel boter op zit, hoe dan ook!‎