Het is algemeen aanvaard dat groenten een belangrijk onderdeel zijn van een gezond dieet, hoewel we in onze kindertijd vaak van een gemoedstoestand zijn die lijkt te suggereren dat ze het meest saaie deel van ons dieet zijn. Jeugdherinneringen aan het feit dat we te horen krijgen dat we geen dessert kunnen hebben totdat we klaar zijn met onze groenten, zijn moeilijk van ons af te schudden.
Natuurlijk, vroeg in ons leven zullen we bijna allemaal getuige zijn van iemand die zegt dat ze niet tegen het eten van groenten kunnen en dan gelukkig een portie friet eten. Een tegendraads kind ervan overtuigen dat de gebakken aardappel op hun bord van hetzelfde spul is gemaakt als de friet die ze graag eten, is een taak die vergelijkbaar is met het schilderen van de Golden Gate Bridge, maar het verdient nog steeds enige inspanning.
Naarmate we ouder worden, beginnen we te waarderen wat groenten toevoegen aan een maaltijd. Een broodje tonijn zou niet zo lekker zijn zonder wat ui erbij. Kerst- en Thanksgiving-diner zou niet echt half zo goed zijn als je het snoeisel wegnam. En de toevoeging van een portie aardappelen is vrijwel essentieel voor veel goede vleesgerechten.
Hoewel groenten misschien niet de reden zijn waarom we een maaltijd willen eten, verbetert het zeker de rest van het voedsel op het bord als het goed is bereid. En wat nog belangrijker is dan dat, het bevat veel van de nuttige voedingsstoffen die absoluut centraal staan bij gezond eten en het krijgen van de juiste voedingsstoffen.