Variatie in training is belangrijk

0
200
Variatie in training is belangrijk
Variatie in training is belangrijk

Wanneer men kijkt naar het scala aan informatie dat als “belangrijk” wordt gemarkeerd als het gaat om bodybuilding, kan dit behoorlijk overweldigend zijn en je doen denken dat er een aantal moet zijn die kunnen worden overgeslagen.

Geen klein aantal van ons zal genoeg horen over één aspect van het bodybuildingproces om innerlijk te zeggen dat dat alles is wat belangrijk is. Maar bodybuilding zal alleen effectief zijn als men rekening houdt met een hele reeks problemen, waarvan er geen enkele in belang afneemt vanwege de anderen. Dit geldt net zo goed voor het dieet als voor de oefening die je doet.

Net zoals er veel spieren zijn die moeten worden gewerkt in een goed trainingsregime, en het werken van deze spieren een variabel patroon van oefeningen vereist, moet je ook een gevarieerd dieet hebben.

Het lijkt misschien veel details om te onthouden, maar als iets de moeite waard is om te doen, dan is het de moeite waard om het goed te doen. En het goed doen is iets dat niet halfslachtig kan worden gedaan.

Het kan enige tijd duren om alle juiste informatie op zijn plaats te krijgen, maar wat je in het begin verliest, zul je winnen door dingen die keer op keer misgaan niet te hoeven repareren.

Er is niets ontmoedigender dan het controleren van je statistieken na een vroege golf van bodybuilding en erachter te komen dat het minder effectief is geweest dan je had gehoopt. Als je het allemaal goed aanpakt om mee te beginnen, hoe onhandig het ook lijkt, betekent dit dat het enige werk dat je in de toekomst hoeft te doen, gaat over het aanscherpen en doen van de daadwerkelijke oefeningen.