Triceps Dip zonder gewichten

1
458
close up of couple doing triceps dip on bench
close up of couple doing triceps dip on bench

De triceps spieren bevinden zich aan de achterkant van de bovenarm. Dit is een lastige spiergroep om te trainen, met name voor vrouwen. De triceps dip is een effectieve manier voor het trainen van deze spieren. Het gebruikt namelijk je eigen lichaam als weerstand. Het kan bijna overal worden uitgevoerd en je hebt bovendien geen gewichten nodig.

1. Gebruik een bank of een stoel. Deze moet stevig genoeg zijn om je lichaamsgewicht te kunnen ondersteunen. Ga voor de bank met de rug naar de bank toe staan.

2. Plaats je handen op de bank met de palmen naar beneden en met je knokkels naar voren. Je handen moeten iets dichter dan schouderbreedte bij elkaar staan. Buig ondertussen door je knieƫn zodat je benen in een hoek van 90 graden staan.

3. Laat je lichaam zakken door de ellebogen te buigen. Blaas tijdens het buigen van de ellebogen langzaam uit. Zak naar beneden en hou de ellebogen kort bij het lichaam.

4. Strek nu je armen uit. Hierdoor zal je lichaam omhoog komen. Haal tijdens het strekken van je armen langzaam adem via je neus.

5. Voer 10 tot 12 herhalingen uit. Na het einde van het uitvoeren van een set zal het lastig worden om de oefening uit te voeren. Voer genoeg herhalingen van de triceps dip uit om de spiergroep uit te putten.

6. Voer twee tot drie setjes uit. Laat je triceps tussen de setjes een minuut rusten. Train je triceps twee tot drie keer per week en zorg voor op zijn minst 24 uur rust tussen de workouts.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in