Het lijdt geen twijfel dat een gezonder dieet een stuk gemakkelijker te bereiken is als je bereid en in staat bent om voor jezelf te koken. Het is niet het gemakkelijkste ter wereld en veel mensen lijken te zijn geboren zonder het gen dat hen comfortabel maakt in de keuken. Het hebben van het doorzettingsvermogen om te leren, zelfs als het je alleen maar op een niveau brengt waarop je eenvoudige gerechten kunt maken, zal je helpen gezonder te eten.
We hebben allemaal in een situatie gezeten waarin het een stuk gemakkelijker lijkt om aan de telefoon te komen en een afhaalmaaltijd te bestellen, of naar een restaurant te gaan. En dat is helemaal niet erg. Soms is het fijn om eten voor je klaar te laten staan. Het altijd eten van vooraf bereid voedsel betekent echter dat uw gezonde levensstijl in de handen van iemand anders ligt, vaker wel dan niet helemaal wordt vergeten.
Als je er je zinnen op zet, is het gemakkelijk om op zijn minst een ei te koken. En als je er een paar kookt, kunnen ze worden gepureerd met lichte mayo en een beetje kruiden om een smakelijke eiersalade te maken, met de toevoeging van een beetje gesnipperde ui, tomaat en sla. Als dat je niet grijpt, wat dacht je dan van wat pasta met een gegrilde kipfilet?
Misschien klinken beide ideeën een beetje saai en onaantrekkelijk. Het gaat erom iets te vinden dat je kunt koken zonder iets in de magnetron te steken en te wachten tot het “Ping!” gaat. Er zijn veel opties die er zijn, en je hoeft geen Gordon Ramsay te zijn om een maaltijd te koken waar jij en anderen van zullen genieten – het kost gewoon een beetje nadenken.