Soms moet je klein denken

0
Diet
‎Vaak gaat het krijgen van een gezonder dieet niet alleen over wat je eet, maar ook over hoeveel ervan. Er is bijvoorbeeld geen echte reden om te stoppen met het eten van voedsel zoals pasta of kaas - maar een heuvel die het bord vult, zal altijd ongezond zijn.‎

‎Vaak gaat het krijgen van een gezonder dieet niet alleen over wat je eet, maar ook over hoeveel ervan. Er is bijvoorbeeld geen echte reden om te stoppen met het eten van voedsel zoals pasta of kaas – maar een heuvel die het bord vult, zal altijd ongezond zijn.‎

‎Velen van ons maken de fout om te eten totdat het ongemakkelijk is om meer te eten. Dit zal nooit goed uitpakken omdat we blijven eten nadat we tevreden zijn en plotseling hebben we ons spijsverteringsstelsel overbelast. Het spijsverteringsstelsel is niet als een spier, die met elke training krachtiger wordt. We hebben enzymen nodig om voedsel te verteren, en wanneer ze overwerkt zijn, veroorzaakt dit een tekort.‎

‎In dit opzicht kan gezond eten net zo goed een kwestie zijn van kleine veranderingen aanbrengen als iets radicaals doen. Zelfs een schijnbaar cosmetische verandering zoals het gebruik van kleinere platen kan nuttig zijn. We zijn geconditioneerd om te denken dat lege ruimte op een bord een slechte zaak is. Het enige dat er echt toe doet, is hoe we ons voelen na het eten. Als je na een maaltijd geen honger hebt, dan heeft de maaltijd zijn werk gedaan.‎

‎In Frankrijk, een land met bij de meesten minder obesitas, is het dieet verre van saai. Het grote verschil tussen daar en veel Engelstalige landen is dat ze tijdens een zitting minder eten. De Fransen eten niet totdat ze niet meer kunnen eten – ze eten eerder totdat ze genoeg hebben gegeten en genieten van het eten voor zijn smaak. Wat dat betreft kunnen we veel van hen leren.‎