Sneller herstellen na een harde workout

0
256

Sneller herstellen na een harde workout Foam rollen is een geweldige manier om het herstel van je spieren na een workout te versnellen. Het kneden van je spieren helpt bij het verlichten van spierpijn doordat strakke knopen in het bindweefsel van je spieren worden losgemaakt. Echter zijn er nog andere manieren buiten het foam rollen om sneller te herstellen van een harde workout.

Barbell

Je kan een barbell gebruiken voor het losmaken van je kuiten of achillespezen. Hiervoor plaats je je onderbeen op de bar en verplaats je je been van links naar rechts zonder het contact te verliezen met de bar.

Weerstandsband

Bevestig een lus aan een stevig object, een squat stand is hiervoor perfect. Stap in het vrije uiteinde en zorg ervoor dat de weerstandsband zich net boven je enkel bevindt. Neem nu enkele stappen weg van de squat stand zodat er voldoende weerstand op de band zit. Breng nu je knie van het been dat in de band zit voorbij je tenen, herhaal dit enkele malen en herhaal deze oefening vervolgens voor je andere been.

Lacrosse bal

Ga op een lacrosse bal zitten en rol vervolgens heen en weer. Als je pijn voelt moet je net naast dit punt blijven rollen. Probeer het rollen rechtstreeks op de pijnlijke plek zoveel mogelijk te vermijden. Je kan dit ook herhalen voor je rug, schouders, … door de lacrosse bal tussen je lichaam en een muur te plaatsen en vervolgens rechtstaand te rollen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in