Six-Pack voeding: dit moet je eten voor strakke buikspieren

6
494
Love my ABS
Love my ABS

Het voortdurend uitvoeren van buikspieroefeningen zorgen dan wel voor sterkere buikspieren maar niet direct voor een slanker buikje! Het klopt dat het uitvoeren van oefeningen gericht op een bepaalde spiergroep voor een betere bloedsomloop en dus meer energiegebruik in dat gebied zorgt maar dit is niet doorslaggevend genoeg om de resultaten te krijgen waar u naar op zoek bent.

Als het komt op het krijgen van een super slank buikje – of het hele lichaam wilt aftrainen – dan is niet alleen je work-out schema maar ook het voedsel dat je consumeert van belang! Het krijgen van een six-pack begint met het een regelmatig work-out schema dat helpt met het verkrijgen van een slank lichaam en eindigt met het de juiste voeding welke het herstellen van het lichaam bevorderd en de spijsvertering, welke nodig is voor de opbouw van spiermassa en het verbranden van vet, stimuleert.

Hieronder kun je de voedingsmiddelen lezen die je aan je dieet moet toevoegen als je een sixpack wilt krijgen:

Laad jezelf vol met bladgroenten. De meeste mensen eten niet genoeg verse groenten in hun dieet! Sterker nog, slechts 3 op de 10 mensen eten drie keer per dag groenten. Verse groenten geven de voedingsstoffen, vitamines, mineralen en anti-oxidanten die het lichaam nodig heeft voor het in stand houden van een gezonde spijsvertering. Het vullende karakter van groenten helpen met het vullen van je maag en het stillen van je honger. Als je dus snel een nieuwe six-pack wilt kweken, begin dan met het eten van meer groenten – eet ze tijdens het ontbijt, tijdens de middaglunch en tijdens het avondmaal! En het mooiste van alles is dat je hier nooit teveel van kunt eten!

Het vermijden van koolhydraten is één van de mythen waar mensen die een six-pack willen krijgen heilig in geloven maar de waarheid is dat je nog steeds koolhydraten kunt nuttigen. Zorg er echter voor dat je de juiste koolhydraten op het juiste moment eet. Vezelachtige bronnen van koolhydraten zoals kruisbloemige en zetmeelrijke groenten en fruit zijn niet alleen een belangrijke bron van voedingsstoffen, vitamines, mineralen en anti-oxidanten maar bevatten ook oplosbare vezels. Deze vezels zwellen op in de maag en vertragen de vertering waardoor glucose langzaam en geleidelijk in de bloedsomloop wordt gebracht waardoor je langer energie blijft houden.

Een dieet dat rijk aan vet is helpt met het behouden van spierweefsel en helpt ook met het stimuleren van het gebruik van vet als brandstof. Essentiële vetten – de vetten die het lichaam niet zelf kan maken – zullen aangevuld moeten worden door de juiste voedingsmiddelen aan het dieet toe te voegen. Sterker nog, het is aangetoond dat een dieet dat rijk aan vet en rijk aan proteïnes is juist resulteert in een slanker lichaam met minder buikvet dan een dieet dat rijk is aan koolhydraten, ondanks dat beide evenveel calorieën binnen krijgen. Essentiële vetten helpen met het reguleren van onze hormonen en spijsvertering welke cruciaal zijn voor de groei van spieren en voor het herstellen van het lichaam na de work-out.

Dit moet echter niet als een verrassing komen! Als je echt een six-pack wilt krijgen, zul je spiermassa moeten opbouwen! Waarom? Wel, ten eerste zijn spieren zijn een weefsel dat metabolisch actief is en des te meer spiermassa je hebt, des te actiever jouw spijsvertering werkt. Niet alleen helpt een dieet dat rijk aan proteïnes je met de juiste bouwstenen – aminozuren die nodig zijn om spiermassa te bouwen – het kost ook meer energie om proteïne in bruikbare voedingsstoffen om te zetten ten opzichte van andere voedingsmiddelen met dezelfde hoeveelheid calorieën.

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in