Side press met een kettlebell

0
404
colorful kettlebells in a row in a gym - focus on the front kettlebell
colorful kettlebells in a row in a gym - focus on the front kettlebell

Veel mensen zijn bekend met de dumbbells in de sportschool maar er is nog een andere soort vrij gewicht genaamd de kettlebell. Het is een ronde verzwaarde bal met een handvat aan het uiteinde. Hieronder kun je lezen hoe je een side press oefening kunt uitvoeren als je wilt gewichtheffen met een kettlebell.

Kies een kettlebell met het juiste gewicht voor jou. Kettlebells lijken sterk op dumbbells; je kunt dus hetzelfde gewicht gebruiken als het gewicht van de dumbbells die je voor de side press oefeningen gebruikt. Als je niet zeker bent wat het juiste gewicht is, begin dan rustig aan met kettlebells van 5 kg. Stap langzaam over naar zwaardere kettlebells en rond iedere keer een setje af totdat je een gewicht hebt gevonden dat genoeg weerstand biedt maar licht genoeg is om 3 setjes van 12 herhalingen mee te voltooien.

Ga met je voeten op schouderbreedte uit elkaar staan. Plaats je voeten in een hoek van 45 graden.

Buig naar beneden en pak de kettlebell op. Zorg ervoor dat je steunt op je benen wanneer je de kettlebell optilt. Buig niet enkel je rug want hiermee vergroot je de kans op letsels.

Beweeg met je heup naar de zijkant. In tegenstelling tot een side press oefening met een dumbbell waarbij je twee dumbbells tegelijk vasthoudt en dan ook beide zijden tegelijk oefent, train je met deze oefening beide zijden afzonderlijk. Til de kettlebell aan de zijde die je zijwaarts beweegt omhoog totdat deze schouderhoogte bereikt.

Buig je lichaam naar de tegenovergestelde zijde van de hand waarmee je de kettlebell hoog houdt en probeer de kettlebell verder in de hoogte te duwen. Trek je lichaam strak en laat de kettlebell zakken naar de startpositie om een herhaling van deze oefening te voltooien.

Herhaal deze oefening in 3 setjes van 12 herhalingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in