Schaduwboksen en het belang ervan

0
618
Asian woman kick boxer shadow boxing at gym boxing ring
Asian woman kick boxer shadow boxing at gym boxing ring

Waar gaat schaduwboksen over? Waarom is het van vitaal belang voor iemand die een boksopleiding volgt? Wat heb je eraan? Dit zijn slechts enkele van de meest voorkomende vragen die in je hoofd kunnen wervelen. Over het algemeen zullen alle boksers het erover eens zijn dat het een van de meest perfecte oefeningen is die moeten worden uitgevoerd om de daadwerkelijke boks ervaring in zijn totaliteit te kunnen opdoen.

Net als op gelijke voet met de toneelchoreografie die een enorme impact heeft op elke theatrale presentatie, is het in staat om allerlei componenten die in het boksen met elkaar verbonden zijn, met elkaar te verbinden, op voorwaarde dat de uitvoering ervan goed wordt gedaan. Om de term verder te begrijpen, lees hieronder meer.

De term uitgebreid uitgelegd

Schaduwboksen is een term die eigenlijk verwijst naar de choreografie die van toepassing is op boksen. Wat denk je dat er zal gebeuren als de dans geen choreografie heeft of dat het toneelstuk het mist? Hetzelfde effect zal het boksen krijgen. Het is iets dat elke bokser diep onder de knie moet krijgen. Het lijkt misschien eenvoudig, maar het proces kan lastig en complex zijn. Het vereist de volledige aandacht en de focus van de bokser.

Het is door dit soort oefeningen dat de bokser zich een tegenstander kan voorstellen die op zijn voeten danst en nadenkt over hoe goed hij moet aanvallen en spelen met de verdedigende bewegingen. In elke ronde binnen de hele wedstrijd komen dit soort bewegingen naar boven. In tegenstelling tot sparren, wat verwijst naar de daadwerkelijke actie die plaatsvindt tussen twee tegenstanders in de ring, speelt dit soort oefeningen duidelijk in de geest.

Met al je concentratie moet je ook je aanvallen op je onzichtbare tegenstander lanceren. Het is ook noodzakelijk dat je denkt aan alle mogelijkheden zoals de daadwerkelijke zetten of stoten of de posities die je tegenstander kan richten. Dit zal je eigen vermogen testen om nauwkeurige stoten te gooien en je eigen gevoel van mobiliteit te verbeteren.

Deze boksoefening begint met de workout die over het algemeen een uur duurt met alle dynamische en statische stretches. Een soort warming-up, het bereidt elke spier voor op een aankomende inspannende fysieke activiteit die uren kan duren. Het helpt de bokser vaak als hij in een spiegel kijkt. Dit is een manier om de schoonheid van elke beweging die hij maakt te controleren, anders kunnen er enkele deuken zitten in degene die hij doet.

Er wordt gezegd dat het iemands wil test, voornamelijk omdat de schaduwbokser zijn eigen controle moet uitoefenen over hoe hij het doet met zijn eigen boksprestaties. Hoe dan ook, deze bok oefening kan het volgende doen:

Verbeter iemands focus. Visualisatie is een belangrijk ding om toe te passen. De mindset gaat over een geweldige prestatie tijdens de training of tijdens een echte wedstrijd in de ring. Je kunt je alles voorstellen zoals je wilt.

Maak van jou een man in plaats van een jongen. Dit zal je naar zelfrealisatie leiden om erachter te komen of je inderdaad goed bezig bent met wat je in het leven hebt.

Het ontwikkelt je vaardigheden. De oefeningen zijn allemaal bedoeld om je aangeboren vaardigheid te verbeteren en er nog een paar aan je lijst toe te voegen.

Verbeter je lichaamsconditionering. Dit is eigenlijk een goede cardio-oefening.

Ten slotte test het uw wil. Het lijden is allemaal gegeven. Het is echter jouw oproep om al dan niet toe te geven aan de uitdagingen en pijnen.

Schaduwboksen is een belangrijk onderdeel van boksen als wedstrijdsport. Natuurlijk zijn er een paar nadelen, maar het enige dat je hoeft te doen is je eigen capaciteit te beoordelen, je vak te verbeteren en je best te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in