ProFlexen Ervaringen + Review: Echt pijnvrij?

2
ProFlexen Ervaringen + Review: Echt pijnvrij?
ProFlexen Ervaringen + Review: Echt pijnvrij?

Proflexen wordt aangeboden als middel tegen artrose klachten. Via socialmedia en webshops wordt dit product aangeboden. Het supplement is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en helpen tegen gewrichtsklachten of artrose. De kosten voor 1 flesje zijn maar liefst €51,00.

Claim van de verkoper

De verkoper geeft onderstaande voordelen aan, mocht je Proflexen gaan gebruiken. Dit zijn overigens behoorlijke stevige claims.

 1. Garandeert een soepele en comfortabele beweging van gewrichten.
 2. Helpt de flexibiliteit en gezondheid van gewrichten te behouden.
 3. Versterkt botten en ondersteunt de aanmaak van collageen.
 4. Voorkomt ochtendstijfheid van gewrichten.
 5. Beschermt gewrichten tijdens intensieve beweging.
 6. Geschikt voor werk waarvoor de werknemer langdurig overeind moet staan.
 7. Geschikt voor sport waarbij de gewrichten worden belast, zoals krachtsport of hardlopen.
 8. Er kan worden geconcludeerd dat dit een ideaal supplement is voor fysiek actieve mensen, zoals fanatieke hardlopers en mensen die aan fitness doen.

Wat zit er eigenlijk in deze pillen, want de claims zijn veel belovend, voor mensen met gewrichtsklachten. Militairen, die met zware rugzakken lopen en over hindernisbanen stormen en bergen beklimmen moet hier zonder meer profijt van hebben. Dit bekend dat mensen niet meer medisch ongeschikt worden verklaard.

sportsman go with snowboard equipment in the snowstorm
Militairen, die met zware rugzakken lopen en over hindernisbanen stormen en bergen beklimmen moet hier zonder meer profijt van ProFlexen hebben of toch niet.

Ingrediënten ProFlexen

Volgens de fabrikant zitten er de volgende ingrediënten in:

 1. Boswellia serrata
 2. Glucosamine
 3. kurkuma wortelstok
 4. Gember
 5. Vitamine C
 6. Mangaan

Ok, Boswellia serrata geeft bij klinische testen een lichte pijn verlichting. Glucosamine kan helpen bij milde klachten als je arose hebt. En er is zwak bewijs dat kurkuma helpt met het verlichten van symptomen van artrose. Vitamine C en mangaan zit normaal gesproken in je voeding. Gember wordt gebruikt als ontstekkings remmend middel.

Van collageen is niet aangetoond dat het kraakbeenvernietiging vermindert.

De verkoper gaf aan dat er wetenschappelijk onderzoek is geweest:

 1. Efficacy and tolerability of an undenatured type II collagen supplement in modulating knee osteoarthritis symptoms: a multicenter randomized, double-blind, placebo-controlled study – PubMed (nih.gov)
 2. Undenatured type II collagen (UC-II®) for joint support: a randomized, double-blind, placebo-controlled study in healthy volunteers – PMC (nih.gov)

Conclusie onderzoek:

UC-II verbeterde de symptomen van het kniegewricht bij patiënten met artrose van de knie en werd goed verdragen. Aanvullende studies die het mechanisme voor de acties van dit supplement verduidelijken, zijn gerechtvaardigd.

Dagelijkse suppletie met 40 mg UC-II werd goed verdragen en leidde tot verbeterde kniegewrichtsuitbreiding bij gezonde proefpersonen. UC-II toonde ook het potentieel aan om de periode van pijnvrije inspannende inspanning te verlengen en de gewrichtspijn te verlichten die af en toe uit dergelijke activiteiten voortvloeit.

Echter het onderzoek ondersteund de claims die de fabrikant heeft gedaan niet. Wij hebben geen bewijs gevonden dat je gewrichten beschermd. Je hebt hooguit een beetje pijn verlichting maar meer ook niet. Als je met 200 kilo aan het squaten bent, gaan deze pillen niet helpen, ook niet een beetje. Als je als parachutist met een zware bepakking uit een vliegtuig sprint, helpen deze pillen niet. Maar het helpt ook niet hardlopers met artrose klachten.

Ze hebben gewoon wat ingrediënten bij elkaar gegooid, met een paar verwijzingen dat het helpt. Maar ze hebben deze pillen zelf niet getest. Stel dat het zou werken, dan zouden alle militairen en krachtsporters dit toch slikken en de fysiotherapeut je aanreden om dit te slikken.

Ervaringen van gebruikers

Op trustpilot is de meerderheid van de gebruikers negatief, de rode draad is dat er niet wordt geleverd en het contact is moeilijk. Verder zijn er veel review websites, die enkel maar positieve verhalen schrijven voor het geld. Ze verdienen grof aan de commissie die wordt gegeven. Op de website van de verkoper staan wonderbaarlijke genezingen en succesverhalen, die niet te verifiëren zijn.

Conclusie ProFlexen

Je wordt hier dus niet pijnvrij van en het helpt niet echt tegen artrose. Misschien dat het  voor enkele mensen een placebo werking heeft, maar verder ook niet. Ik zou het niet kopen. Als ik knie klachten heb, dan vraag ik advies aan de fysio, misschien dat ik mijn klachten kan oplossen door anders te trainen of lichter te trainen.

De kosten zijn bij gebruik €51 per maand. Hiervoor kun je eigen risico van zorgverzekering betalen. Daarnaast kan je met dit geld je zorgverzekering uitbreiden voor bijvoorbeeld meer fysio of andere opties.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in