Praktische redenen voor bodybuilding

0
213
Bodybuilders posing in studio
Bodybuilders posing in studio

Wanneer mensen naar bodybuilders kijken, is er vaak een suggestie dat het woord “ijdelheid” nooit ver van hun gedachten is.

Het is immers vrijwel onmogelijk om een bodybuilder te zijn zonder dat het vrij duidelijk is. Zelfs in een pak dat alle spieren bedekt, kan een bodybuilder op de lange termijn vaak moeilijk te onderscheiden zijn van een bewegende muur.

Maar om aan te nemen dat ijdelheid achter de meeste mensen zit die bodybuilding doen, zou oneerlijk zijn en gewoon enorm onnauwkeurig. Er zijn veel praktische redenen waarom je zou overwegen om het op te nemen.

Afgezien van eventuele concurrentieoverwegingen, is er het feit dat voor de meesten van ons situaties zullen optreden die een beetje (of veel) zwaar tillen vereisen. Hoe goed gebouwd sommigen van ons van nature ook zijn, zwaar tillen haalt het nog steeds uit je. Maar als je hebt gewerkt aan de exacte spiergroepen die nodig zijn voor de baan, dan ben je in een goede positie om zo’n taak met een minimum aan zweet door te komen. Sterker nog, mensen zullen je vaak betalen om het voor hen te doen. Als je die spieren al jaren traint, is dat vrij dicht bij geld voor niets.

Het kunnen tillen en verplaatsen van zware spullen is iets wat steeds weer naar boven komt, als je bijvoorbeeld gaat verhuizen. De eenvoudige gedachte om zoiets te doen is genoeg om veel mensen in het koude zweet naar buiten te brengen. Die spieren kunnen bij velen jaloezie opwekken, maar ze kunnen je ook een hoop respect opleveren.