Pas op met Pasta voor de duivel in vermomming

0
190
Little Girl in costume of devil with pumpkin jack lantern in park
Pas op met Pasta voor de duivel in vermomming

Als gezond eten zo gemakkelijk was als het zou moeten zijn, dan zou de dieetindustrie – boeken, dvd’s, dieetplannen zelf en fitnessapparatuur – in het slop zitten. Het feit dat het tot op de dag van vandaag bloeit, is een teken dat, hoe graag we het ook zouden willen denken, diëten niet gemakkelijk of eenvoudig is.

We denken graag dat pasta de gezonde optie is – velen van ons zullen friet vervangen door een portie pasta wanneer we proberen af te vallen – maar tenzij we voorzichtig zijn, kunnen we uiteindelijk meer gewicht krijgen voor de toevoeging van pasta aan ons dieet. Veel komt neer op wat we met die pasta eten. In sommige gevallen is het een dikke, romige saus of een saladedressing die een hoop calorieën bevat. En zelfs gewone pasta kan een nachtmerrie voor gewichtstoename zijn als we de oefening niet krijgen om van die koolhydraten af te werken.

Heel vaak is het niet wat we eten, maar hoe we het koken dat het probleem is. Velen van ons zullen bijvoorbeeld af en toe genieten van een lekkere biefstuk – zolang het vet maar wordt bijgesneden. Maar hoe we het koken, heeft invloed op hoe goed het voor ons is. Als je het in olie of boter bakt, wordt het heel snel ongezond. Als je het echter grilt of schroeit in een pan, kan het zeker geen kwaad om ervan te genieten.

Een van de lekkerste snelle maaltijden is een kipfilet met krieltjes. Nu kunnen gekookte aardappelen nauwelijks een dieetvernietiger zijn, toch? Nogmaals, het hangt ervan af wat ermee wordt gedaan. Als ze uit de pan worden gekieperd en er een berg boter overheen wordt gesmolten, zijn ze net zo goed een risico als friet. Als ze besprenkeld zijn met een beetje olijfolie, dan zijn ze meer dan prima.