Je Triceps trainen met Dumbells

1
752
muscular man standing doing triceps exercise with dumbbells with arm raised on a black background
muscular man standing doing triceps exercise with dumbbells with arm raised on a black background

De triceps, de spiergroep welke loopt langs de achterkant van je bovenarmen, zijn een goede spiergroep om te trainen met gewichten. Veel triceps oefeningen zijn lastig om uit te voeren zonder andere spiergroepen te belasten maar door gewichten te gebruiken kun je de triceps spiergroep makkelijk isoleren.

Oefening 1

1. Ga met je voeten op schouderbreedte uit elkaar staan. Zorg ervoor dat je je knieën niet buigt.

2. Houd in beide handen een dumbell vast. Laat de achterkant van je handen voor je uit steken. De gewichten mogen niet te zwaar zijn. Als je twijfelt kan je best eerst proberen met een lichtere dumbell.

3. Beweeg je handen omhoog totdat je voorarm een rechte hoek met je bovenarm vormt. Maak deze beweging beheerst en zonder te haperen. Houd je bovenarmen zo dicht mogelijk tegen de zijkant van je lichaam als mogelijk. Zorg ervoor dat je armen niet draaien. De achterkant van je handen moeten nog steeds zichtbaar zijn.

4. Laat je armen terug zakken naar de zijkant van je lichaam. Zorg ervoor dat je je armen niet te snel laat zakken. Maak langzame bewegingen zonder te haperen. Je kunt deze oefening zo vaak herhalen als je wilt. De meeste trainers raden drie setjes van 10 tot 20 herhalingen aan.

Oefening 2

1. Hou een gewicht met beide handen boven je hoofd. Zorg ervoor dat je je ellebogen niet op slot zet. Hou het gewicht vervolgens aan één kant vast.

2. Laat het gewicht achter je hoofd zakken. Hou hierbij je bovenarmen zo recht mogelijk.

3. Breng het gewicht weer terug naar de startpositie. Je kunt deze oefening zo vaak herhalen als je wilt. Om letsel aan je ellebogen te voorkomen, is het aan te raden om lichtere gewichten te gebruiken dan je normaal voor triceps oefeningen gebruikt.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in