Je romp trainen met Dumbells

1
380
Closeup shot of two dumbells placed on dark wooden surface
Closeup shot of two dumbells placed on dark wooden surface

Met je rompspieren worden meestal je buikspieren, heupspieren en rugspieren bedoeld. Dit zijn de spieren die ervoor zorgen dat je lichaam rechtop blijft en deze verrichten het overgrote deel van de inspanning die nodig is om de romp van je lichaam te bewegen. De sleutel tot een effectieve workout voor je romp met gewichten is door één kant van je lichaam tegelijk te trainen en de balans van je lichaam licht te verstoren waardoor je rompspieren geforceerd worden om dit te compenseren.

Stap 1. Curl oefeningen.

Hou een gewicht in één hand vast en sta met je knieën lichtjes gebogen en met je voeten op schouderbreedte van elkaar af. Voer de curl oefening uit waarbij je er op moet letten dat je niet naar één zijkant of naar voren/achteren leunt. De rompsieren zullen de extra ondersteuning bieden die nodig is om tijdens de oefening in een rechtopstaande positie te blijven.

Stap 2. Shoulder press

Hou een gewicht in één hand op schouderhoogte met de palm naar binnen toe gericht. Duw het gewicht recht omhoog de lucht in, naar het plafond toe, en hou het lichaam rechtop. Hou de rompspieren tijdens de gehele oefening gespannen.

Stap 3. Chest press

Ga met een platte rug op de halterbank liggen. Hou in één hand een gewicht vast met je elleboog gebogen en het gewicht net boven je borstkas. Duw het gewicht recht omhoog naar het plafond toe. Hou je andere hand langs je lichaam met de handpalm naar beneden gericht of plaats je hand op de bank voor extra ondersteuning. Vergeet niet om je tijdens deze oefening je te concentreren op het recht houden van je lichaam en je rompspieren te spannen om deze beweging mogelijk te maken.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in