Buikvet is een groot risico voor je gezondheid

0
304
‎Buikvet. Sommigen van ons hebben het, anderen niet. Is er iets bijzonders aan een dikke buik in vergelijking met een grote billen?
‎Buikvet. Sommigen van ons hebben het, anderen niet. Is er iets bijzonders aan een dikke buik in vergelijking met een grote billen?

‎Buikvet, sommigen van ons hebben het, anderen niet. Is er iets bijzonders aan een dikke buik in vergelijking met een grote billen? Een dikke buik wordt veroorzaak door het aanwezige buikvet.

Nou, verrassend genoeg is niet al het lichaamsvet gelijk gemaakt! Volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers van MacMaster University, Hamilton, Ontario, lijkt het erop dat het meten van je risico op een hartaanval afhangt van waar je vet is, in plaats van hoeveel vet je hebt.‎

Verdeling lichaamsvet

‎Dit soort bevindingen zijn niet uniek voor MacMasters. Dr. David Heber, Ph.D., van UCLA’s Centre for Human Nutrition meldt dat de verdeling van lichaamsvet een belangrijkere voorspeller is van het risico op een hartaanval dan de traditionele meting van body mass index (BMI), een meting op basis van de verhouding tussen uw lengte en gewicht.‎

‎Het lijkt erop dat een nauwkeurigere voorspeller van de impact die buikvet heeft op uw gezondheid, uw algehele lichaamsvorm is. Je bent misschien meer als een appel of een peer, of gelijkmatig gevormde boven- en onderkant. Je hebt misschien grote dijen, dikke heupen en een enorme billen en hebt een lager risico op een hartaanval dan iemand met magere benen en een dikke buik (Buikvet).‎

‎Een meer accurate en veelzeggende voorspeller van het risico op een hartaanval, is de taille-heupverhouding.‎

‎Wat is je taille-heupverhouding?‎

‎Deel je taillemaat door je heupmaat. Als uw heupen bijvoorbeeld 102 centimeter zijn en uw taille 86,31 inch, is uw heup-tailleverhouding 0,85. Als je een man bent, is dat geweldig, als je een vrouw bent, is dat OK (maar je zit precies op de grens van gezond).‎ Je meet hiermee de omvang van je buik op, het buikvet is meetbaar.

‎- De verhouding van een man mag niet hoger zijn dan 0,90‎

‎- De verhouding van een vrouw mag niet hoger zijn dan 0,85‎

‎Vecht niet tegen de natuur‎

‎Als je als appel geboren bent blijf je een appel en als je als peer geboren bent blijf je verschijnen. Het accepteren van je natuurlijke lichaamsvorm is de eerste stap in het verliezen van gewicht.

In een studie onder leiding van Glasgow, Schotland, psycholoog Dorothy Hefferman, Ph.D., concludeerden onderzoekers dat vrouwen van wie de werkelijke lichaamsvorm verschilt van hun gewenste, het verliezen van gewicht frustrerend kunnen vinden en daardoor meer moeite hebben om vast te houden aan een afslankprogramma.‎ Als je afvalt, dan wordt het buikvet minder.

‎Als dit klinkt zoals jij, accepteer dan je algehele vorm zoals de natuur het bedoeld heeft, maar let op het verminderen van vet rond je middelste en buikgebieden. Omtrek is veel belangrijker voor je gezondheid dan hoe je eruit ziet in relatie tot je buste en billen.‎