Iets aan jezelf bewijzen

0
273
Bodybuilder posing in studio
De belangrijkste voordelen van bodybuilding zouden voor zowat iedereen duidelijk moeten zijn, met het feit dat fysieke kracht altijd zeer begeerd is.

De belangrijkste voordelen van bodybuilding zouden voor zowat iedereen duidelijk moeten zijn, met het feit dat fysieke kracht altijd zeer begeerd is. Sterke mannen zijn altijd gerespecteerd en met ontzag gehouden, minstens zo ver terug als Simson in Bijbelse tijden.

Maar vaak denkt iemand die aan bodybuilding begint er niet aan om in ontzag te worden gehouden. In feite denken velen precies het tegenovergestelde en willen ze dat mensen gewoon stoppen met hen te zien als een zwakkeling van twaalf stenen. Laten zien dat je kunt doen wat nodig is om fysiek sterk en krachtig te worden, kost werk – maar het is werk dat zijn eigen beloning met zich meebrengt.

Er zijn veel praktische situaties waarin het vermogen om iets zwaars op te tillen, of gewoon iets groots te verplaatsen, van groot belang is. Maar het verschuiven van een mentale blokkade is minstens zo waardevol. Velen van ons onderschatten hoe fysiek sterk we zijn en hoeveel potentieel we hebben, en wat betreft het bewijzen ervan is er geen betere manier dan trainen tot een punt waarop we in staat zijn tot fysieke prestaties die vele te boven zouden gaan.

De meesten van ons zouden graag in staat zijn tot dingen die we week in week uit op televisie zien gebeuren. Veel van de meest populaire sporten bevatten mensen die zo hebben getraind dat ze in staat zijn om een ander (vrij groot) mens met hoge snelheid achteruit te duwen.

Gridiron en rugby – twee van de grote sporten in hun land van herkomst, zouden onmogelijk zijn zonder de gespierde jongens die niet altijd de eer krijgen – maar steevast favoriet zijn bij de fans.