Hoe spiergroei stimuleren

8
1030
Background healthy food for heart. Healthy food, diet and life.
Background healthy food for heart. Healthy food, diet and life.

Om spieren te kweken zul je meer moeten doen dan enkel gewichtstrainingen. Het dieet is een andere belangrijke rol waar je rekening mee moet houden als je grotere spieren wilt. Je spieren hebben brandstof nodig om zichzelf te herstellen en te kunnen groeien. Het kweken van spieren vereist zowel concentratie als motivatie. Houd je dus strikt aan een krachttraining schema en een toepasselijk dieet voor garantie op grotere en sterkere spieren.

Controleer het gehalte van proteïnen in jouw dieet. Proteïne is de basis voor het ontwikkelen van spieren. In proteïnen zitten zo’n 20 verschillende aminozuren die niet door je lichaam aangemaakt kunnen worden. Negen van deze aminozuren staan bekend als de essentiële aminozuren. Alleen een goed dieet verzekert je ervan dat je alle aminozuren die je nodig hebt binnenkrijgt. Voeg aan iedere maaltijd proteïnen toe. Eieren, melk en vlees zijn de meest voor de hand liggende voedingsmiddelen welke deze proteïnen die onmisbaar zijn voor het ontwikkelen van spieren zijn, bevatten. Maar ook bonen en noten bevatten proteïnen.

Voeg gezonde koolhydraten aan je dieet toe. Koolhydraten geven je de energie die je lichaam nodig heeft tijdens je work-outs. Volkoren brood, havermout, linzen, volkoren pasta en bruine rijst zijn voorbeelden van langzaam verteerbare koolhydraten die je aan je dieet wilt toevoegen en welke je spieren voorzien van brandstof.

Eet iedere dag zes maaltijden welke voor 50% uit proteïnen, 30% uit koolhydraten en 20% uit vet bestaan. Door deze verhoudingen aan te houden, eet je de gehele dag gebalanceerde maaltijden. Door zes keer op een dag te eten, heb je genoeg energie om work-outs te kunnen uitvoeren en zo sterke en gezonde spieren te ontwikkelen. Fruit, groenten en granen voorzien je voor iedere maaltijd van de behoefte naar proteïnen, koolhydraten en vet. Daarnaast bevatten zij ook andere voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren. Verminder je consumptie van suiker en alcohol.

Plan een uur voor een work-out een kleine maaltijd in om je spieren van brandstof te voorzien. Je wilt voordat je naar de sportschool gaat een maaltijd bestaande uit langzaam verteerbare koolhydraten, snel verteerbare koolhydraten en proteïnen eten. Voorbeelden van langzaam verteerbare koolhydraten zijn bruine rijst, volkoren pasta en langkorrelige witte rijst. Eet voor de work-out ongeveer 20 tot 40 gram langzaam verteerbare koolhydraten.

Sinaasappels, appels en bananen zijn voorbeelden van snel verteerbare koolhydraten. Eet voor de work-out slechts een van deze snel verteerbare koolhydraten. Tot slot wil je voor je work-out ook een vorm van proteïne naar binnen krijgen. Kalkoen, magere melk en kip zijn voorbeelden van voedingsmiddelen met proteïnen die je aan je maaltijd voor je work-out kan toevoegen. Je kunt echter ter vervanging van deze voedingsmiddelen echter ook een wheyproteïne shake drinken.

Eet een half uur tot een uur na je work-out opnieuw een maaltijd. Door na je work-out een vaste maaltijd te eten, vertraag je je spijsvertering dus overweeg na de work-out het maken van een shake met proteïne en dextrosepoeder. Dextrose fungeert als een koolhydraat en voorziet je lichaam van brandstof na de work-out. proteïne helpt met het herstellen en laten groeien van je spieren. Shakes zijn makkelijker te verteren voor je lichaam en je kunt deze zonder problemen meenemen naar de sportschool. Voeg enkel wat water toe en je shake is klaar.

Drink genoeg water. Drink minimaal 3 liter per dag om de vloeistof die je tijdens je work-out door te zweten verliest te vervangen. Als je niet genoeg water drinkt, raakt het lichaam uitgedroogd wat niet ideaal is als je spieren wilt kweken.

Hou in je schema ook ruimte over om te slapen en te rusten. Het groeien van spieren vindt plaats tijdens je slaap. Zorg ervoor dat je iedere nacht op zijn minst acht uur slaap krijgt. Tijdens je slaap komen groeihormonen vrij welke de ontwikkeling van spieren stimuleren. Dutjes tellen ook, dus zorg ervoor dat je, indien mogelijk, na je work-out een dutje doet.

8 REACTIES

  1. Eiwitten en koolhydraten geven 4 cal per gram en vet 9. Ga je dan rekenen ( op basis van de gemiddelde man van 85 kg met een zittend beroep en dagelijks sporten) 3000 cal. Dan neem je dus alsnog 300 gram eiwitten tot je. 3,5 x wat de man nodig zou hebben zonder sport. Je lichaam kan niet eens 30 gram per maaltijd verwerken. Hoe ga je dan 10x per dag eten? En stel dat je nog eens erg actief bent. Dan krijg je nog veel meer eiwitten binnen. Stel je zou 100 gram eiwitten meer binnen krijgen. Denk je nou echt dat je lichaam elke 10 dagen een kilo spier kan aanmaken? En je dus na 365 dagen 36.5 kilo aan spier kan aankomen?

  2. Eten word een gewoonte he en het zijn geen grote maaltijden, je berekend je aantal cal,eiwitten en vetten en koolhydraten. Een normale man heeft 2500 nodig, dus als je traint 3500cal. En dat verdeel je in 6 maaltijden.

  3. Je moet oppassen met teveel water, je plast dit allemaal uit, maar ook mineralen e.d. Dus je moet ook de mineralen aanvullen met een shake e.d.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in