Hoe proteïne shakes lekkerder maken

0
397
Strawberry protein shake on a white wooden background.
Strawberry protein shake on a white wooden background.

Proteïne is een belangrijke bouwstof voor spieren. Het helpt het lichaam met zichzelf te herstellen en vernieuwen. Proteïne zorgt ook voor het stillen van honger. Als iemand dus zijn of haar proteïne inname verhoogt, zal hij of zij waarschijnlijk minder eten en dus lichaamsvet verliezen. Proteïne shakes zijn een manier om de consumptie van magere proteïnen te verhogen, spieren te kweken en gewicht te verliezen. Helaas smaken deze shakes niet altijd even lekker. Gelukkig zijn er manieren om de smaak van proteïne shakes te verbeteren.

1. Meng een lepel suiker- en vetvrije puddingmix in de proteïne shake. Experimenteer met verschillende puiddingsoorten en smaakcombinaties.

2. Voeg bevroren stukjes fruit in plaats van ijsklontjes toe aan de blender. Koop zakken met ingevroren fruit in de supermarkt of maak je eigen fruit door druiven, kersen en bessen te wassen en daarna in te vriezen.

3. Vervang water met vetvrije of magere melk of bevroren vruchtensap.

4. Meng een lepel organische pindakaas in de shake. Dit helpt niet alleen met het verbeteren van de smaak. Pindakaas voegt namelijk nog meer gezonde proteïnen toe aan de shake. Vooral een aanrader voor proteïne shakes met chocolade- of vanillesmaak.

5. Voeg extracten zoals vanille, pepermunt of amandelextract en kruiden zoals kaneel en nootmuskaat toe aan de proteïne shake.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in