Het opbouwen van je kuitspieren

1
340
3d rendering modern loft gym and fitness
3d rendering modern loft gym and fitness

Sterke, getrainde kuitspieren sieren de benen van zowel mannen als vrouwen. Maar je hoeft niet naar de sportschool te gaan of te investeren in dure apparaten om je kuitspieren op te bouwen. Seated calf raises in combinatie met standing calf raises, de twee belangrijkste oefeningen voor het trainen van kuitspieren, kunnen thuis met behulp van een keukenstoel uitgevoerd worden. Met deze oefeningen train je je spieren zodanig dat de kuitspieren sterken en harder zullen worden.

1. Zit op een stabiele stoel. Meet jezelf een goede houding aan door recht op te gaan zitten, je buikspieren aan te spannen en recht voor je uit te kijken. Plaats beide voeten voor je uit, je knieen naast elkaar en met je handen naast je zijden terwijl ze de zijkanten van de stoel vasthouden.

2. Til langzaam je hielen op en zet druk op de bal van je voet terwijl je je voet op het midden van je tenen laat rusten. Blijf vijf seconden lang rechtop in de stoel in de juiste houding, span je kuitspieren aan en laat je hielen daarna weer tot de grond zakken.

3. Herhaal de bovenstaande oefening 10 maal met iedere keer twee seconden rust. Volg de oefening daarna op met de standing calf raises.

4. Sta recht op, span je buikspieren aan, kijk recht voor je uit en laat je handen rusten op het achterblad van de keukenstoel. De stoel wordt gebruikt om balans te houden en dient niet ter ondersteuning. De spieren van je benen en buik bieden genoeg ondersteuning om de oefening uit te kunnen voeren.

5. Til langzaam je hielen op en zet druk op de bal van je voet terwijl je je voet op het midden van je tenen laat rusten. Blijf vijf seconden lang rechtop in de stoel in de juiste houding, span je kuitspieren aan en laat je hielen daarna weer tot de grond zakken.

6. Herhaal de standing calf raise oefeningen tien maal, houd deze voor vijf minuten vast en las tussen de herhalingen een pauze van twee seconden in.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in