Het ei – zo klein, maar toch zo veelzijdig‎

0
174
Natural colored eggs in box for Easter
Natural colored eggs in box for Easter

‎Het lijkt misschien vreemd om over eieren te praten als een gezond voedsel, gezien het feit dat ze worden gebruikt in enkele van de minst gezonde maaltijden denkbaar, maar het feit is dat ze een uitstekend voedsel zijn om op te nemen in een gezond eetplan. Niet in de laatste plaats de redenen hiervoor is dat het ei een ongelooflijk veelzijdig voedsel is, en afhankelijk van hoe je het bereidt, kan het wel eens een van de sleutels zijn tot een gezond dieet.‎

‎Het is eerlijk om te zeggen dat gebakken eieren slechts spaarzaam moeten worden gegeten. Hoewel ze lekker zijn, betekent het bakken van eieren dat ze veel vet zullen opnemen. Vrijwel dezelfde smaak kan worden bereikt door pocheren, waarbij het ei in water wordt gekookt en vrijwel geen vet wordt toegevoegd, afhankelijk van waarmee je ze eet. Een scheutje zout en peper kan zorgen voor een van de aangenamere ontbijten.‎

‎Gekookte eieren zijn ook een goede gezonde optie. Ze kunnen net zo worden gegeten als wanneer ze uit de pan komen, worden afgekoeld en in een salade worden gehakt of worden gepureerd en gemengd met mayonaise voor een broodbeleg. Het toevoegen van ui en andere knapperige groenten aan de sandwich en het toevoegen van kruiden zoals peper kan echt een broodje ei maken.‎

‎Roerei is ook een smakelijke optie, hoewel ze iets meer voorbereiding vereisen. De sleutel tot echt goede roereieren is voortdurend roeren in de mix, zodat ze niet klonterig, leerachtig in delen en te vloeibaar elders worden. Als alternatief is een omelet een goede optie, hoewel ze opnieuw waakzaamheid vereisen, zodat ze niet aan de pan blijven plakken.‎