Gespierde armen kweken met Dumbells

0
569
Dumbell Gym Weight Fitness Dumbbell Active Concept
Dumbell Gym Weight Fitness Dumbbell Active Concept

Hulk Hogan schepte vroeger graag op over zijn “24 inch Pythons” welke refereren naar de omvang van zijn biceps en triceps spieren. Alhoewel je misschien niet even gespierde armen wil als Hulk Hogan, is het wel zo dat je met dumbells je armen kunt trainen tot een punt waarbij je de één “Thunder en de ander “Lightning” kunt noemen.

Maak je biceps spieren sterker door geïsoleerde curl oefeningen te doen. Ga tegen de muur leunen, hou een dumbell vast op een hoogte ten midden van je heupen en hou de achterkant van je arm tegen de muur aan. Curl de dumbell omhoog totdat deze tot aan je schouder reikt. Neem tijdens het laten zakken van het gewicht naar de beginpositie twee keer zo lang de tijd. Voer een setje van acht herhalingen uit en verwissel dan van arm. Gebruik een zwaar genoeg gewicht waarbij de achtste herhaling echt zeer moeilijk haalbaar is.

Vervolgens gaan we aan de triceps werken. Plaats een knie op de bank of stoel. Gebruik je vrije arm om jezelf in balans te houden. Buig je rug zodat deze bijna parallel met de vloer is; plaats je arm waarmee je het gewicht vasthoudt eveneens op dezelfde manier op een lijn is. Je elleboog moet daarnaast gebogen zijn in een hoek van 90 graden. Strek de elleboog uit zonder de bovenarm te bewegen. Laat, zodra de elleboog uitgestrekt is, je arm zakken naar de startpositie. Een setje van acht herhalingen voor beide armen is voldoende.

Tenslotte pakken we de voorarmen aan. Ga met een dumbell in je hand op een stoel zitten. Laat je elleboog naar het uiteinde van je knie zakken en hou je voorarm parallel met de vloer. Laat de dumbell daarna langzaam naar de topjes van je vingers rollen terwijl je je pols zo ver mogelijk naar achteren buigt als je kan zonder de dumbell te verliezen. Curl het gewicht terug naar de beginpositie en voer deze oefening voor iedere arm 15 keer uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in