Veel mensen hebben het gevoel dat het probleem met gezond eten simpelweg is dat het niet interessant genoeg is – hoewel salades en groenten allemaal goed en wel zijn, is er weinig sprankeling in hen. En hoewel dit een opvatting is die gemakkelijk is om mee te sympathiseren, is de eerlijke waarheid dat er tal van interessante opties zijn als je weet waar je moet zoeken. Soms is alles wat je nodig hebt iets anders.
Geografie is, vreemd genoeg, iets dat van invloed is op typische diëten. In veel westerse landen is het klimaat koud en regenachtig en zijn we geconditioneerd om zwaarder voedsel te eten dat niet zo gemakkelijk verteerbaar is – er wordt van ons verwacht dat we iets meer “vlees op onze botten” hebben. En omgekeerd kan het proberen van gerechten uit een warmer klimaat de sleutel zijn.
India is bijvoorbeeld een land waar het weer steevast heet is en kruiden een belangrijk ingrediënt zijn in de keuken van dat land. Deels komt dit omdat het daar groeit en gemakkelijk betaalbaar is, en bovendien maakt kruiden in een dieet het gemakkelijker verteerbaar en voegen geen vet toe. Goed Indiaas eten is een zeer waardevolle optie in een gezond dieet.
Natuurlijk zal elk voedsel dat te veel wordt gegeten ervoor zorgen dat u aankomt. Maar het mengen van je dieet om het een internationale smaak te geven, zal dingen interessant houden, je een reeks voedingsstoffen geven die goed voor je lichaam zullen zijn en je op een andere manier aan het denken zetten over voedsel – wat op de lange termijn gunstig zal zijn.