De voordelen van Whey Protein voor Bodybuilding en Fitness

0
156
De voordelen van Whey Protein voor Bodybuilding en Fitness
De voordelen van Whey Protein voor Bodybuilding en Fitness

In de afgelopen jaren is het onderwerp Whey Protein vaak ter sprake gekomen in gezondheidsdiscussies. Weet wat Whey Protein is, de mogelijke voordelen en bijwerkingen en meer als je verder leest.

Wat is Whey Protein?

Whey Proteinis eigenlijk een term die wordt gebruikt om een groep bolvormige eiwitten te beschrijven die van wei kunnen worden gescheiden. Wanneer koemelk wordt gebruikt om kaas te vervaardigen, leidt dit ook tot de productie van wei, die al dan niet kan worden weggegooid.

Het is een mengsel van lactoglobuline, alfa-lactalbumine en serumalbumine. Net als eiwitten in eiwit, kan Whey Protein ook onomkeerbaar worden veranderd door warmte. Wanneer het deel uitmaakt van het pasteurisatieproces, wordt het minder bio-actief. Zo niet, dan wordt wei-eiwit van nature bio-actief, wat in feite betekent dat het een hoge concentratie cysteïne en bijgevolg glutathion bevat, een antioxidant die essentieel is voor een betere conditie en gezondheid. Bio-actief wei-eiwit is een actieve bron voor eiwitten, maar blootstelling aan extreme hitte kan de hoeveelheid cysteïne erin gemakkelijk verminderen zonder het eiwitgehalte en de basisvoedselwaarde te beïnvloeden.

Omdat Whey Protein een buitensporige hoeveelheid essentiële en niet-essentiële zuren bevat, speelt het vaak een prominente rol in de meeste koolhydraatarme en eiwitrijke diëten. Een andere reden hiervoor is vanwege het lage gehalte aan vetten en natuurlijk koolhydraten.

Waarom zwangere vrouwen van Whey Protein houden

Een aantal PB’s hebben hun gravid-patiënten geadviseerd om hun inname van wei-eiwit te verhogen, omdat het de basishoeveelheid aminozuren zal leveren die de groeiende baby’s in hun lichaam nodig hebben. Een verhoogde inname van wei-eiwit zal op natuurlijke wijze de ontwikkeling van de baby verbeteren en versnellen. Ook zal een verhoogde inname van wei-eiwit indirect het immuunsysteem van de baby verbeteren. In zijn groeifase is het zeer kwetsbaar voor verschillende soorten ziekten. Met behulp van wei-eiwit groeit het sneller en beter en beter uitgerust om zichzelf te verdedigen tegen eventuele gezondheidscomplicaties.

Whey Protein voor bodybuilding-enthousiastelingen

Voor bodybuilders is spiergroei alles en daarom houden ze zo van whey-eiwit. Studies hebben op bevredigende wijze bewezen dat wei-eiwit kan leiden tot versnelling van de spierontwikkeling. Dit is welkom nieuws, vooral voor bodybuilders die slechts een paar weken verwijderd zijn van de datum van de competitie, maar nog steeds een hoge behoefte hebben aan spiergroei.

Hoe het atleten helpt bezig te zijn met het herstellen van oude blessures
In dit geval redt wei-eiwit de dag opnieuw omdat het kan worden gebruikt als aanvulling op diëten van personen die lijden aan een gecompromitteerd immuunsysteem. Kortom, het helpt atleten sneller te genezen en zich beter te voelen.

Een wapen tegen degeneratieve ziekten

Hoewel je niet echt kunt zeggen dat elke ziekte minder pijnlijk is dan de andere als beide levensveranderende gevolgen hebben, is het echter een onbetwistbaar feit dat degeneratieve ziekten een van de ergste gezondheidscomplicaties zijn om aan te lijden. Deze ziekten hebben de neiging om mensen te onderwerpen aan een langdurige vorm van lijden en met symptomen met toenemende ernst. Ze treffen vaak drie systemen in het bijzonder: het zenuwstelsel, het spierstelsel en het skelet.

Hoewel zelden te genezen, kunnen degeneratieve ziekten worden behandeld door chemotherapie, chirurgische ingrepen en het juiste dieet. Wei-eiwit maakt vaak deel uit van dit dieet vanwege de revalidatievoordelen, vooral als het gaat om spiergroei. Kanker, diabetes en aids hebben symptomen die ervoor zorgen dat spierkracht en groei verslechteren – een ongewenst effect dat kan worden bestreden met een verhoogde inname van wei-eiwit.

Waar Whey Protein kopen ?

Ben je dan voldoende overtuigd van de voordelen van wei-eiwit? Als dat zo is, moet u blij zijn te weten dat u gebruik kunt maken van commerciële wei-eiwitproducten in de meeste supermarkten en speciaalzaken die gespecialiseerd zijn in gezond voedsel.

Eindigen met een Waarschuwing

Whey-eiwit is goed voor het lichaam – geen twijfel mogelijk – maar te veel consumptie van iets is nooit gunstig. Te veel inname van wei-eiwit kan leiden tot onnodige complicaties van uw lever. En moeten we je eraan herinneren dat de lever het volgende belangrijkste orgaan in het lichaam is? Ten slotte moeten lactose-intolerante personen wei-eiwitisolaat consumeren in plaats van de normale variëteit, omdat de eerste minder lactosegehalte heeft.