De Incline Barbell front raise

0
343
Barbell on the floor in gym
Barbell on the floor in gym

De duivel zit in de details en dit geldt net zo goed voor de deltaspieren als iedere ander spiergroep. Het uitvoeren van overhead presses vormen de basis van het trainen van de schouders maar voor het creëren van een goed afgeronde deltaspieren zul je alle drie de spiergroepen moeten trainen (de voorste, de middelste en de achterste spiergroep). Wanneer je een tank top draagt zijn de definitie en strepen (of het gebrek ervan) in de voorste deltaspieren net zo goed zichtbaar als de breedte en dikte van de middelste spiergroep. Geef de voorste spiergroep van je schouders dus één tot twee maal per week extra aandacht door deze compleet te isoleren. De incline barbell front raise is een geweldige manier om hiermee te beginnen.

DE SCHOUDER ZONE
Volg de onderstaande instructies voor het volledig isoleren van je voorste deltaspieren:

VOORBEREIDING
Ga met je buik op een schuine bank met een hoek van 45 graden liggen en houd in je hand een lichte halter vast. Plaats je handen op schouderbreedte uit elkaar en gebruik een bovenhandse greep. Begin met de halter voor je borstkas met je armen uitgestrekt naar de vloer.

UITVOERING
Hef de halter totdat deze parallel met de vloer loopt. Houd deze een tel vast en laat het daarna weer langzaam zakken.

SNELLE TIPS

WELKE SPIERGROEPEN WORDEN BELAST: De voorste deltaspieren

WANNEER UITVOEREN: Op het einde van je schouder work-out, na compound oefeningen zoals overhead presses en upright rows.

AANTAL SETJES/REPITITIES: 2 tot 4 setjes van 8 tot 12 herhalingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in