De 8 beste voedingsmiddelen voor totale lichaamskracht

2
334
Grilled chicken breasts with vegetables
Grilled chicken breasts with vegetables

Kracht is de vaardigheid van ons lichaam om fysieke kracht op voorwerpen uit te voeren – en voor bodybuilding begrippen ook wel bekend als de mogelijkheid om een intense set af te ronden. Het volgen van een progressief overload schema is een goede manier om je spierkracht te vergroten maar soms kan het ook komen van het voedsel dat je eet. Door genoeg calorieën, macrovoedingsstoffen en andere voedingsstoffen te nuttigen zorg je ervoor dat je net even wat meer kracht hebt – hierdoor kun je gemakkelijker jouw fitness doelen behalen. Geniet van een extra voordeel tijdens je work-out door een aantal van deze krachtverbeterende voedingsmiddelen tot je te nemen.

Kip

Voor het opbouwen en herstellen van spieren is het belangrijk dat je alle belangrijke aminozuren binnenkrijgt – deze bevorderen namelijk eiwitsynthese in de spieren. 100 gram kipfilet bevat 190 calorieën, 29 gram eiwitten en 3 gram vet. Kip is daarnaast een goede bron van niacine, vitamine B6 en vitamine B12 – alle stoffen die samen ervoor zorgen dat macrovoedingsstoffen makkelijker verteerd kunnen worden.

Quinoa

Deze eeuwenoude graansoort komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en wordt gezien als een volwaardige bron van eiwitten. Daarnaast bevat quinoa van alle graansoorten het hoogste gehalte leucine, een aminozuur dat eiwitsynthese in de spieren aanmoedigt, dus des te vaker je quinoa eet, des te beter. Een kwart kopje quinoa bevat 155 calorieën en is rijk aan voedingsstoffen: 6 gram eiwitten, 29 gram koolhydraten en diverse andere voedingsstoffen zoals magnesium, ijzer en natrium. Magnesium en natrium helpen met het beheersen van spiersamentrekkingen – hiermee wordt de veel gevreesde kramp in de spieren voorkomen.

Griekse Yoghurt

Voeg Griekse yoghurt toe aan je shakes of nuttig het als een tussendoortje. Het is rijk aan calcium en voorkomt daarmee osteoporose, vermindert kramp in de spieren en beschermt je botten tegen breuken. Gemiddeld bevat een bakje gewone,vetvrije yoghurt naast ongeveer 17 gram eiwit zo’n 187 milligram calcium. Het mengen van Griekse yoghurt met halfvolle melk en fruit zorgt voor extra voedingsstoffen en is daarom een meer gebalanceerde, rijke toevoeging aan je dagelijkse consumptie van voedingsmiddelen ten behoeve van het opbouwen van spiermassa.

Eieren

Eieren zijn de beste vriend van een bodybuilder. Zij zijn een volwaardig eiwit dat bovendien boordevol spierverbeterende voedingsstoffen bevat. Een groot ei bevat 75 calorieen, 7 gram eiwitten en 5 gram vet. Het vetgehalte in een ei is daarnaast cruciaal in het op peil houden van het testosterongehalte in je lichaam – hierdoor zul je beter in staat zijn je fysieke doelstellingen te bereiken.

Groene thee

Groene thee is een van de meest veelzijdige voedingsmiddelen aangezien het de spijsvertering bevordert, de kans op bepaalde vormen van kanker, aderverkalking en een infarct vermindert en bovendien kan helpen met het verliezen van gewicht. Een recent onderzoek claimt dat supplementen met groene thee bescherming bieden tegen oxidatieve schade aan het lichaam, veroorzaakt door sporten. Daarnaast kan aanwezigheid van cafeïne in groene thee voor een extra boost zorgen tijdens jouw work-out.

Watermeloen

Watermeloen bevat de aminozuur citrulline welke in het lichaam wordt omgezet naar arginine. Arginine is weer de voorganger van stikstofoxide – een verbinding welke de bloedvaten verbreedt waardoor er meer bloed en voedingsstoffen aan je hard getrainde spieren geleverd kan worden.

Spinazie

Er is een reden waarom Popeye spinazie at – wanneer het lichaam meer bloed kan pompen, betekent dit dat je meer spierkracht en spiermassa kunt kweken. Spinazie is rijk aan nitraten welke in het lichaam worden omgezet naar stikstofoxiden.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in