De 7 hoofdregels van het trainen

0
316
top view of rules word made of wooden blocks on brown surface
top view of rules word made of wooden blocks on brown surface

Er zijn een aantal harde en ontastbare regels voor het trainen van je lichaam die ten alle tijden gevolgd moeten worden. Dit zijn geen suggesties maar WETTEN. Het staat in deze wetten voorgeschreven dat er variatie mag plaatsvinden in het training schema. De zeven hoofdwetten zijn als volgt:

De Wet van Individuele Verschillen: We hebben allen verschillende vaardigheden, lichamen en zwakheden en we reageren dan ook allen (tot een bepaalde hoogte) anders op een bepaald training schema. Met deze verschillen zul je rekening moeten houden wanneer je je training schema opstelt.

Het Overcompensatie Principe: Moeder natuur overcompenseert de stress die op het lichaam wordt gezet tijdens het trainen door je grotere en sterkere spieren te geven.

Het Overbelasting Principe: Om moeder natuur te laten overcompenseren zul je je spieren harder dan je gewend bent moeten inspannen.

Het SAID Principe: SAID is een afkorting voor “Specific Adaptation to Imposed Demands.” en heeft betrekking op het feit dat ieder orgaan op een andere vorm van inspanning reageert.

Het Actief/Inactief Principe: Oftewel “Use it or lose it”. Er is sprake van hypertrofie als je je spieren gebruikt en atrofie wanneer deze inactief zijn.

Het GAS Principe: GAS is een afkorting voor General Adaptation Syndrome en deze wet stelt dat er een periode van minder intensieve training of rust opgevolgd moet worden door een periode van extra intensieve training.

Het Specifiteits Principe: Je wordt sterker in het uitvoeren van squats door het uitvoeren van squats in plaats van leg presses en je krijgt een beter uithoudingsvermogen voor een marathon door lange afstanden te hardlopen dan bijvoorbeeld lange afstanden te wielrennen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in