De 5 beste Powerfoods

1
351
Strong and healthy.
Strong and healthy.

Sommige voedingsmiddelen worden vaak over het hoofd gezien bij het samenstellen van een krachtig en gezond voedingsschema. Soms komt het omdat ze een moeilijke naam hebben, soms zijn ze moeilijker te vinden in de reguliere winkels.

Toch mogen onderstaande 5 voedingsmiddelen niet langer ontbreken in jouw voedingsschema. Ze zullen je helpen bij het opbouwen van spieren, het verbeteren van je metabolisme, het boosten van je immuniteit, …

Bizonvlees
Bevat de helft minder vet dan klassiek rundsvlees maar het bevat wel nog de essentiƫle voedingsstoffen zoals zink, selenium en B-vitaminen die nodig zijn voor een optimale productie van testosteron en levering van energie aan je lichaam.

Goed voor: spieropbouw & metabolisme

Kefir
Deze gefermenteerde melk heeft een 2:3 verhouding van eiwitten en koolhydraten. Eenmaal opgenomen in je spijsverteringssysteem zal kefir zorgen voor een betere immuniteit van je lichaam.

Goed voor: je immuniteit

Bloemkool
Bloemkool bevat indool-3-carbinol, dit is een stof die kan helpen bij het voorkomen van kanker en het herstellen van je DNA.

Goed voor: je metabolisme, je immuniteit

Mosselen
Een betaalbare en zeer eiwitrijke voedingstof. Mosselen bevatten ongeveer 20 gram eiwitten per portie. Daarnaast leveren ze ook vitamine B12, vitamine C, ijzer en magnesium.

Goed voor: spieropbouw, je metabolisme

Gedroogde pruimen
De combinatie van vezels en koolhydraten in gedroogde pruimen zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel constant blijft. Daarnaast zijn pruimen ook goed voor je cholesterol.

Goed voor: je metabolisme

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in