De 4 redenen waarom jij GEEN gespierde biceps hebt

5
530
Perfect bicep. Cropped image of muscular man measuring his bicep with measuring tape
Perfect bicep. Cropped image of muscular man measuring his bicep with measuring tape

Het is een simpel feit: mannen willen grote, sterke armen. Loop een sportschool binnen en je zit een rij van mensen voor een spiegel staan die aan hun biceps en triceps werken.

Toch zijn er zoveel mannen die moeite hebben met het groter maken van armen, ongeacht het aantal uren per week dat zij aan hun missie besteden. En alhoewel je als reactie hierop nog meer armspiertrainingen kunt doen, zal het niets uithalen. Het feit is dat je je armspieren nog zo vaak kunt trainen maar als je keer op keer dezelfde kritieke fouten blijft halen, zullen de resultaten altijd uitblijven.

1. Niet genoeg eten

Het meest voorkomende probleem is niet dat je een kleine biceps hebt maar dat je sowieso niet groot van formaat bent. Als je 180 cm bent en slechts 70 kilo weegt, zul je nooit grote armen krijgen. Je bent simpelweg te mager. Als je grote armen en een grote borstkas wilt, dan zul je je hele lichaam groter moeten maken.

Eet dus meer om grotere armen te krijgen !

Volg deze vuistregel: neem je hoogte in centimeters en deel dit door 100. De uitkomst is het minimale gewicht in kilogram dat je wilt wegen om resultaat te boeken. Bijvoorbeeld: Als je 180 cm bent, dan zul je minimaal 80 kilogram moeten wegen. Zo niet, dan wil je eerst naar gewicht toe.

2. Je traint elke dag je armspieren

Geen enkel onderdeel van je lichaam zal groeien als je het elke dag kapot traint – je zult je spieren rust moeten gunnen zodat deze zich kunnen herstellen. In de uren na een work-out zullen je spieren spierkracht verliezen aangezien ze aan het helen zijn. Na 36 tot 48 uur zullen de spieren juist krachtiger worden dankzij een proces dat ook wel “supercompensatie” wordt genoemd.

Je moet jezelf dus rust gunnen. Daarnaast zijn je armen klein vergeleken met andere spiergroepen zoals je benen of je rug en kunnen dus minder intens gestimuleerd worden waardoor het langer duurt voordat er supercompensatie optreedt.

3. Je vergeet je beenspieren te trainen

Onderzoekers uit Noorwegen hebben aangetoond dat het uitvoeren van beenspieroefeningen voor het uitvoeren van armspieroefeningen na 11 weken tot grotere en sterkere armen leiden dan wanneer je enkel armspieroefeningen doet. Het onderzoek laat zien dat er na het trainen van je beenspieren meer testosteron en groei hormonen in het bloed zitten. Door hierna je arsmpieren te trainen krijg je dus betere resultaten.

Zorg ervoor dat je je beenspieren flink inspant met oefeningen als squats, deadlifts en lunges om de concentratie van anabole hormonen in je lichaam te verhogen. Het trainen van je beenspieren zorgt niet alleen voor een direct effect op je vermogen om armspieren te trainen maar ook op lange termijn.

4. Je maakt geen gebruik van complexe oefeningen

Alhoewel isolatie oefeningen de basis vormen van armspieroefeningen zul je nooit reusachtige armen krijgen als niet de omringende spieren versterkt.

Voeg daarom complexe oefeningen aan je trainingsschema toe die niet alleen je armen maar ook je voorarmen, schouders, rug en borstkas inspannen. Voeg om je triceps te trainen dips, close-grip bench presses en barbell overhead presses aan het menu toe. Om je biceps te trainen kun je chinups en reverse-grip barbell rows toepassen.

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in