De 10 beste Push-Up varianten

1
547
A man doing push ups on the floor.
A man doing push ups on the floor.

Het mooie van de pushup is dat je deze oefening op ieder moment en overal kunt uitvoeren. Het is een geweldige allesomvattende oefening die je niet alleen in je armen en borstkas voelt maar ook een brandend gevoel in je romp veroorzaakt. Het enige nadeel is dat het volgen van dezelfde routine dag in, dag uit op den duur saai zal worden.

Misschien is het dus tijd om het roer om te gooien met een aantal nieuwe uitdagende oefeningen. Je zult beter gemotiveerd zijn, andere spiergroepen trainen en meer kracht opbouwen op plekken waar de gemiddelde persoon die pushups doet alleen maar over kan dromen.

1) Wide-grip pushup

Doelgroep: Borstkas

Start vanuit de standaard pushup positie maar spreid je handen verder dan schouderlengte uit elkaar. Hierdoor forceer je dat je borstkas het overgrote deel van de inspanning overneemt van je triceps en je schouders.

2) Narrow-grip pushup

Doelgroep: Triceps

Voer een standaard pushup oefening uit maar plaats je handen onder je borstkas en slechts enkele centimeters van elkaar af.

3) T-pushup

Doelgroep: Het hele lichaam

Start vanuit de pushup positie. Beweeg één hand van de grond af en steek deze rechtomhoog in de lucht (je lichaam krijgt hierdoor de T-vorm). Houd je ogen gericht op de uitgestoken hand. Herhaal de oefening daarna voor de andere kant. Je kunt dumbbells aan de oefening toevoegen om de intensiteit te verhogen.

4) Single-leg pushup

Doelgroep: Zorgt voor meer spanning op het bovenlichaam en de romp

Til één been op en houd deze in de lucht. Voer nu een setje uit. Verander het volgende setje van been.

5) Feet-elevated pushups

Doelgroep: Zorgt voor meer spanning op het bovenlichaam en de romp

Voer een normale pushup uit maar met je voet leunend op een stabiele verhoging zoals een krat of een bank. Des te hoger dit platform, des te meer spanning er komt op je schouders, borstkas, romp en de schoudergordel (de spieren die je nek, middenrug en schouders koppelen).

6) Single-arm medicine ball pushup

Doelgroep: Armen, borstspieren en schouders

Voer met één arm een setje uit op een kleine fitnessbal. Voer daarna het volgende setje uit met de andere arm. Deze oefening is een goede uitdaging voor jouw stabilisatievermogen welke je forceert om niet alleen op brute kracht te leunen.

7) Pushup with arm reach

Doelgroep: Armen

Schuif één arm voor je uit en laat je lichaam zakken op een slideboard totdat je elleboog zich in een rechte positie vergrendeld. Verwissel iedere herhaling van armen.

8) Atomic pushup

Doelgroep: Borstkas en romp

Plaats je voeten in een suspension trainer zodat deze verhoogd zijn. Doe een pushup en breng de knieën tot aan je borstkas.

9) One-arm pushup

Doelgroep: Armen en borstkas

Houd je voeten verder uit elkaar dan in een normale pushup positie en gebruik slechts één hand om de oefening uit te voeren. Houd je elleboog dicht in de buurt van het lichaam.

10) Clap pushup

Doelgroep: Borstkas

Druk jezelf van de grond af op het hoogtepunt van je pushup en maak in de lucht een klapbeweging. De snelle, hortende kracht van clap pushups helpen je met het ontwikkeling van explosieve kracht terwijl je tevens je borstspieren traint voor de borstkas van een stripheld.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in