Buikspieroefeningen voor in het zwembad

1
851
Near swimming pool
Near swimming pool

Misschien ben je je gebruikelijke routine van buikspieroefeningen zat. Of misschien ben je op zoek naar een nieuw schema. Het zwembad kan een uitstekende manier zijn om je buikspieren te trainen. In dit artikel leer je manieren om je buikspieren in het zwembad te trainen.

Stap 1. Wandelen. Waad door het ondiepe gedeelte van het zwembad (ongeveer een meter diep). Til, wanneer je in het zwembad heen en weer loopt, bij iedere stap die je maakt je knie tot aan je borstkas en houd je rug recht. Trek tijdens het omhoog tillen van je knie je buikspieren in.

Stap 2. Leg Lifts. Voer in een iets dieper gedeelte van het zwembad (vanaf 1.30 meter of dieper, zolang je hoofd nog maar net boven water komt) leg lift oefeningen uit. Til je benen, één been op zijn beurt, naar je borstkas toe. Deze oefening komt overeen met de loopoefening van de eerste stap maar bij deze oefening til je je benen met een veel hogere snelheid naar je borstkas. Sterker nog, het is de bedoeling dat je je benen zo snel mogelijk naar je borstkas tilt. Probeer tijdens het omhoog tillen van je benen je rug recht te houden en je buikspieren strak te spannen.

Stap 3. Watertrappelen. Ga naar het diepe gedeelde van het zwembad en begin met een minuut lang watertrappelen. Neem een korte pauze en herhaal dit vijf tot tien maal. Houd je buikspieren strakgespannen tijdens het watertrappelen. Watertrappelen biedt een geweldige workout voor je hele lichaam, maar traint ook de buikspieren.

Stap 4. Schaf een Kickboard aan. Doe met de kickboard backstroke kick oefeningen. Houd de kickboard tegen je borstkas aan en ga op je rug liggen. Probeer, terwijl je de kickboard vast houdt, de backstroke kick en houd tegelijkertijd je dijen, knieën en voeten zo dicht mogelijk aan het oppervlak.

Stap 5. Maak gebruik van de wanden. Zoek naar een gedeelte in het zwembad met een diepte waarbij je voeten niet meer de grond raken. Pak daarna een zijkant van de muur vast. Til langzaam je knieën naar je borstkas en trek je buikspieren strak. Herhaal deze oefening op zijn minst 20 maal.

1 REACTIE

  1. Buikspieroefeningen zijn noodzakelijk, maar de 6 pack zie je pas als je vetpercentage laag is. Dus het is niet alleen situps, maar ook even dat vet kwijtraken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in