Bodybuilding is een gedisciplineerde sport

0
114
Bodybuilding is een gedisciplineerde sport
Bodybuilding is een gedisciplineerde sport

Mensen zijn om vele redenen geïnteresseerd in bodybuilding. De populaire onder jongens is zo om spieren op te bouwen en er goed uit te zien voor de meiden. Bodybuilding is populair bij degenen die willen afvallen omdat het opbouwen van spieren je metabolisme verhoogt, wat je helpt om meer calorieën te verbranden die nodig zijn om extra kilo’s af te nemen. Bodybuilding kan ook een carrière zijn voor degenen die houden van competitie, intensieve training en de sensatie van prestatie. Het maakt niet uit waarom je besluit om deel te nemen aan de kunst van bodybuilding, er zijn enkele belangrijke aspecten van de kunst die je in gedachten moet houden. Het is gemakkelijk om mythe met realiteit te verwarren en zoals met elke kunstvorm die discipline vereist, kan het kennen van de ware feiten helpen om je op het juiste spoor naar succes te houden.

Een goed dieet is erg belangrijk als het gaat om het vormgeven van je lichaam. Veel mensen denken ten onrechte dat alle vethoudende voedingsmiddelen slecht zijn en vermijden ze allemaal samen. De waarheid is dat het eigenlijk goed is om de juiste vetten in de juiste verhouding tot andere voedselgroepen op te nemen om je fysieke ontwikkeling te verbeteren. De meeste mensen onderschatten het belang van eiwitten die het lichaam nodig heeft bij het deelnemen aan deze sport. De gemiddelde bodybuilder heeft ongeveer 2,4 g eiwit nodig voor elk kilo lichaamsgewicht. Eiwit is slechts een van de belangrijke voedingsbehoeften van spiergroei, het bereiken van een adequate koolhydraat / eiwitverhouding in uw dieet is ook belangrijk.

Het gebruik van steroïden is niet de enige manier om het lichaam te krijgen waar de meeste bodybuilders jaloers op zijn. Gezonde professionele bodybuilders zullen je vertellen dat het gebruik van goede trainingsprincipes en het begrijpen van het belang van een voedingsrijk dieet in combinatie met de juiste hoeveelheid rust iedereen de voorsprong zal geven die je nodig hebt om het lichaam te creëren waar je familie en vrienden jaloers op zullen zijn.

Een andere misvatting, vooral voor degenen die net beginnen met bodybuilding, is dat hoe meer je traint, hoe sneller je spieren opbouwt. De waarheid is dat je tussen je trainingsdagen door moet rusten voor optimale resultaten. Je moet een alternatief schema doen zoals: trainingsdag, rustdag, trainingsdag, rustdag. Je zult ook je rep-reeks met 5 willen opbouwen. Deze combinatie van training / rust en het verhogen van de herhalingsvolgorde geeft je de spiermassa die je wenst.

Velen die beginnen, zullen ten onrechte denken dat hoe meer herhalingen je voltooit of hoe langer je aan de apparatuur of het heffen van bellen besteedt, hoe meer spieren je zult opbouwen. Een van de principes van bodybuilding is dat je traint totdat de spier vermoeid is. Elke trainingsset is anders. Afhankelijk van wat je doet, kun je spiervezels in slechts één set vermoeien, als wat je doet de spier volledig belast. Een goede vuistregel is om een soort intensiteit in je training te creëren waarbij je sets laat vallen of afbreken waarin je daadwerkelijk kunt rep-outen, door het gewicht te verlagen en vervolgens herhalingen te blijven doen totdat je een andere rep niet kunt doen of je geen gewicht meer hebt.

Het kennen van de ware feiten over bodybuilding en het opnemen ervan in uw trainingsplan zal u een gezondere, productievere training geven. Train je geest om vast te houden aan de waarheid over bodybuilding, zodat je trainingsdiscipline zich op twee niveaus zal afspelen, je lichaam en je geest.