Bijkomen in gewicht met whey proteïnen

0
401
Whey protein powder
Whey protein powder

Whey proteïnen zijn een mengsel van proteïnen die in de natuur voorkomt in melk. Het wordt tijdens het maken van kaas gescheiden van de melk welke een proteïne van hoge kwaliteit oplevert. Het is rijk aan aminozuren welke een belangrijke rol spelen in het ontwikkelen en onderhouden van spiermassa. Whey proteïnen worden vaak gebruikt als hulpmiddel voor het bijkomen in gewicht omdat ze snel door het lichaam verteerd worden. Er zijn diverse producten die whey proteïnen bevatten, waaronder poeders, energierepen en drankjes.

1. Drink als ontbijt een smoothie. Mix een banaan, een kop melk, een half kopje bessen en drie ijsklontjes in een blender totdat alles goed gemengd is. Met de smoothie is je maag gevuld en heb je genoeg energie om de dag te beginnen.

2. Maak een whey proteïnen poedershake. Doe een kopje melk, een kopje roomijs, drie ijsklontjes en een schepje whey proteïnen in een blender en zet deze 30 seconden aan. Giet het mengsel in een glas en drink deze als een maaltijd of een tussendoortje.

3. Eet na je training een reep met whey proteïnen om gewicht en spiermassa aan te komen. De whey proteïnen in de reep verhogen het gehalte van aminozuren in het bloed waardoor je spiermassa kweekt.

4. Sprenkel whey proteïnen poeder over cornflakes, yoghurt en andere voedingsmiddelen. Voor duidelijke voordelen voor het bijkomen van gewicht is het aan te raden om bij elke maaltijd 20 tot 25 gram eiwitten te consumeren.

5. Blijf genoeg drinken. Het is belangrijk om wanneer je het aantal proteïnen in je dieet verhoogd genoeg te drinken omdat een hoog gehalte aan proteïnen in je lichaam voor extra druk op je nieren zorgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in