Basic-fit Ervaringen en Review: Je kan er goed trainen!

0
111
People in gym
People in gym

Basic-fit is een keten van sportscholen. Elke sportschool heeft dezelfde opzet en apparatuur. De prijs van en abonnement is vanaf 19,95 per maand. In dit artikel kun je mijn persoonlijke ervaring lezen met Basic-fit.

Apparatuur Basic-fit

De apparatuur is van goede kwaliteit. In de vestiging waar ik train wordt gebruikt gemaakt van Technogym. Er zijn vrije gewichten aanwezig, zoals professionele bankdrukbankjes, halters en dumbbells. Er zijn squat racks om veilig te kunnen squaten. Er zijn trimfietsen en loopbanden. Als je niet met halters of dumbbells wil trainen zijn er machines waarmee je, je workout kunt doen. Je kan heel je lichaam trainen met machines, als dit wil.

Er zijn ook zalen waarin je met een groep kunt trainen, met onderwerpen zoals buikspier en conditie gericht.

Mijn eigen ervaring bij Basic-fit

Ik sport regelmatig bij basic-fit. Ik wissel om de 2 maanden van trainingsschema, om mijn lichaam optimaal te trainen. Voordat ik start met mijn training, fiets of loop ik eerst een kwartier. Ik train graag met muziek, dus gewapend met een smartphone en koptelefoon doe ik mijn oefeningen. Er is gratis Wifi aanwezig, zodat je nooit zonder (eigen) muziek hoeft te trainen.

Ik maak vaak gebruik van vrije gewichten om bijvoorbeeld te bankdrukken of een barbell curl mijn biceps te trainen.

Ik neem af en toe mensen mee om samen te trainen, met mijn lidmaatschap kan ik gratis iemand meenemen, zoals mijn vriendin. Ik maak gebruik van premium lidmaatschap. De kosten hiervoor zijn €29,99. Hiermee kan ik overal in Nederland trainen, vaak 24/7. Je kan er douchen en je omkleden.

Het is soms druk tijdens een trainen, het komt af en toe voor dat een apparaat is bezet. Dit is geen ramp, want dan wacht ik even of ik ga een andere oefening doen of ik kies een alternatieve oefening.

Er zijn ook andere ervaring te vinden op internet, zoals op trustpilot en je kan er trainen om af te vallen.

Het personeel bij Basic-fit is aardig en hulpvaardig. Het is ook mogelijk om even te rusten, met een kop koffie en je kunt je bidon vullen met kraanwater.

Veiligheid

Het is veilig om bij Basic-fit te trainen. Er is camera bewaking en je komt niet zomaar binnen. Je hebt een geldige lidmaatschap pas nodig om binnen te komen. De apparatuur wordt goed onderhouden en op tijd vervangen. De hygiëne is goed, dagelijks worden de ruimtes goed schoon gemaakt.

De begeleiding van Basic-fit loopt regelmatig rond en waakt voor de sociale vaardigheid. Er is ook een alarmknop als je onveilig voelt. Ik heb nog niet mee gemaakt dat er incidenten zijn geweest.

Begeleiding bij Basic-fit

Als je voor het eerste keer gaat trainen, kun je worden begeleid door een personeel trainer. De trainer beschikt over de juiste vaardigheden om je, te leren veilig te trainen. Mijn vriendin heeft gebruikt gemaakt van deze optie en was hier tevreden over. Ze traint om fitter te worden en wil niet met zware gewichten trainen. Ze kreeg uitleg hoe ze fit kan worden en je ziet haar vaak op de loopband.

Je ook trainen met een online coach en deze maakt een op maat gemaakt schema over een aantal weken.

Conclusie

Je kunt goed en veilig trainen bij basic-fit. Het is er schoon en het is er veilig. Als je wilt gaan sporten is het een aanrader om je hierbij aan te melden. In vergelijking met andere sportscholen, is Basicfit goedkoop en bijna altijd open. De prijs-kwaliteitverhouding is zeer goed!

RECENSIES OVERZICHT
Eric
Vorig artikelHet ei – zo klein, maar toch zo veelzijdig‎
Volgend artikel‎Geef ons heden ons dagelijks brood‎
basic-fit-ervaringen-en-review-je-kan-er-goed-trainenJe kunt goed en veilig trainen bij basic-fit. Het is er schoon en het is er veilig. Als je wilt gaan sporten is het een aanrader om je hierbij aan te melden. In vergelijking met andere sportscholen, is Basicfit goedkoop en bijna altijd open. De prijs-kwaliteitverhouding is zeer goed!