Basic-fit Ervaringen en Review: Je kan er goed trainen!

0
698
People in gym
People in gym

Basic-fit is een keten van sportscholen. Elke sportschool heeft dezelfde opzet en apparatuur. De prijs van en abonnement is vanaf 19,95 per maand. In dit artikel kun je mijn persoonlijke ervaring lezen met Basic-fit.

Apparatuur Basic-fit

De apparatuur is van goede kwaliteit. In de vestiging waar ik train wordt gebruikt gemaakt van Technogym. Er zijn vrije gewichten aanwezig, zoals professionele bankdrukbankjes, halters en dumbbells. Er zijn squat racks om veilig te kunnen squaten. Er zijn trimfietsen en loopbanden. Als je niet met halters of dumbbells wil trainen zijn er machines waarmee je, je workout kunt doen. Je kan heel je lichaam trainen met machines, als dit wil.

Er zijn ook zalen waarin je met een groep kunt trainen, met onderwerpen zoals buikspier en conditie gericht.

Mijn eigen ervaring bij Basic-fit

Ik train regelmatig bij Basic-Fit. Elke twee maanden wissel ik van trainingsschema, om mijn lichaam optimaal uit te dagen. Voor ik begin met mijn workout, warm ik op door een kwartier te fietsen of te lopen. Ik train graag onder begeleiding van muziek, dus met mijn smartphone en koptelefoon ga ik aan de slag. Dankzij de gratis wifi kan ik altijd naar mijn eigen muziek luisteren.

Vaak train ik met vrije gewichten, zoals bij het bankdrukken of bij de barbell curl om mijn biceps te versterken.

Met mijn premium lidmaatschap, dat €29,99 kost, mag ik gratis iemand meenemen, zoals bijvoorbeeld mijn vriendin. Hiermee kan ik bovendien overal in Nederland trainen, vaak zelfs 24/7. Er zijn nette doucheruimtes en kleedkamers aanwezig.

Het kan soms druk zijn tijdens de training. Als een apparaat bezet is, wacht ik of kies ik een alternatieve oefening.

Online zijn er ook andere ervaringen te lezen over Basic-Fit, bijvoorbeeld op trustpilot. En voor wie wil afvallen, biedt Basic-Fit ook passende trainingsprogramma’s.

Het personeel is vriendelijk en altijd bereid te helpen. Daarnaast is er een mogelijkheid om even te pauzeren met een kopje koffie, en je kunt er je bidon bijvullen met kraanwater.

Veiligheid

Het is veilig om bij Basic-fit te trainen. Er is camera bewaking en je komt niet zomaar binnen. Je hebt een geldige lidmaatschap pas nodig om binnen te komen. De apparatuur wordt goed onderhouden en op tijd vervangen. De hygiëne is goed, dagelijks worden de ruimtes goed schoon gemaakt.

De begeleiding van Basic-fit loopt regelmatig rond en waakt voor de sociale vaardigheid. Er is ook een alarmknop als je onveilig voelt. Ik heb nog niet mee gemaakt dat er incidenten zijn geweest.

Begeleiding bij Basic-fit

Als je voor het eerste keer gaat trainen, kun je worden begeleid door een personeel trainer. De trainer beschikt over de juiste vaardigheden om je, te leren veilig te trainen. Mijn vriendin heeft gebruikt gemaakt van deze optie en was hier tevreden over. Ze traint om fitter te worden en wil niet met zware gewichten trainen. Ze kreeg uitleg hoe ze fit kan worden en je ziet haar vaak op de loopband.

Je ook trainen met een online coach en deze maakt een op maat gemaakt schema over een aantal weken.

Conclusie

Je kunt goed en veilig trainen bij basic-fit. Het is er schoon en het is er veilig. Als je wilt gaan sporten is het een aanrader om je hierbij aan te melden. In vergelijking met andere sportscholen, is Basicfit goedkoop en bijna altijd open. De prijs-kwaliteitverhouding is zeer goed!

RECENSIES OVERZICHT
Eric
Vorig artikelHet ei – zo klein, maar toch zo veelzijdig‎
Volgend artikelDe voordelen van Whey Protein voor Bodybuilding en Fitness
basic-fit-ervaringen-en-review-je-kan-er-goed-trainenJe kunt goed en veilig trainen bij basic-fit. Het is er schoon en het is er veilig. Als je wilt gaan sporten is het een aanrader om je hierbij aan te melden. In vergelijking met andere sportscholen, is Basicfit goedkoop en bijna altijd open. De prijs-kwaliteitverhouding is zeer goed!