Anabole steroïden en krachtsporten

0
180
Anabole steroïden en krachtsporten
Anabole steroïden en krachtsporten

Hoewel illegaal in krachtsport competitie, is het gebruik van anabole steroïden als amateur is niet illegaal. Het verhandelen is overigens wel strafbaar. Het kopen van steroïden en zelf gebruiken is niet strafbaar. Het kan wel gevolgen hebben als je voor de overheid werkt, bij justitie en defensie.

Amateur bodybuilders – en in sommige rechtsgebieden ook de professionals – zijn vrij om alle hulpmiddelen te gebruiken die ze vinden nodig hebben om te gebruiken.

Als dat het geval is, zullen veel mensen er geen moeite mee hebben om naar het medicijnkastje te reiken om dingen gemakkelijker en nog efficiënter te maken.

Het lijdt echter geen twijfel dat steroïden alleen zoveel kunnen geven omdat ze lenen van wat je al hebt. De schade die hieruit kan voortvloeien is een zeer goede reden om lang en hard na te denken voordat u besluit om steroïden te gebruiken.

Men hoeft alleen maar te kijken naar de zeer gepubliceerde gevallen van sommige spraakmakende personen om te zien welke schade steroïden kunnen aanrichten. Meer dan één professionele atleet is overleden als gevolg van de langetermijneffecten van steroïden, omdat de extra boost die ze geven het hart en andere interne organen onnodig kan belasten.

Zelfs na pensionering zullen de effecten die het gebruik van steroïden kan veroorzaken, betekenen dat een gebruiker zeer voorzichtig moet zijn met de effecten van kunstmatige hulp.

En dit is voordat we bij de beroemde effecten van “roid rage” komen, die een anders rustig individu kan veranderen in een persoon die wordt gegeven aan aanvallen van niet-uitgelokte woede.

Uiteindelijk is het aan het individu of ze steroïden willen gebruiken om de boost te krijgen die hun training naar een hoger niveau tilt. Maar vraag het aan een arts en ze zullen je vertellen dat er enorme nadelen zijn aan het vertrouwen op de effecten van steroïden, tegen een kortdurend, oppervlakkig voordeel.

Ooit heb ik zelf een aantal kuren gedaan met anabole steroïden, de toename aan kracht en spiermasse is enorm. Dit bereik je nooit met supplementen. Als je gebruikt moet je ook goed eten. Er kunnen veel bijwerkingen zijn. De bijwerking die ik had, was dat ik heel achterdochtig werd, snel boos en aggressief. Ik heb over een periode van 3 jaar gebruikt, met rustpauses tussen door. Ik ben niet verder gegaan en zover ik weet heb geen last van bijverschijnselen gekregen, nu ik ouder ben.

Gebruik is een keuze en ik zou er nu niet meer aan beginnen, nu ik weet wat de bijwerkingen kunnen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in