Ami Niv, bedenker van de Aiki  – Krav Maga methode

0
519
Two judo wrestlers showing their technical skills.
Aiki  - Krav Maga is een krijgskunstmethode die erop gericht is studenten te trainen in  zelfverdediging  door efficiënte technieken aan te leren om 'straatgeweld' tegen te gaan en de fysieke en mentale vaardigheden te vergroten.

Ami Niv is met zijn familie vanuit Caucus (destijds onderdeel van de U.S.S R) naar Israël geëmigreerd toen Ami acht jaar oud was. Deze immigranten en vooral hun kinderen hadden veel moeite om zich in het land te vestigen. Als jong kind kreeg Ami te maken met stereotypen, racisme, verbaal en fysiek geweld. De strijd om onder deze omstandigheden op te groeien heeft hem geholpen een mentaal sterk individu te worden en heeft Ami geleerd wat de ‘regels van de straat’ zijn bij het tegenkomen van verbaal of fysiek geweld.

Een korte tijd na aankomst in Israël begon Ami te trainen in Judo en Jiu-Jitsu en toen hij 16 werd, ontdekte hij Krav-Maga en in de laatste tien jaar van Imi Lichtenfeldwas de oprichter van de Krav-Maga krijgskunst Ami Niv een van de dichtstbijzijnde studenten.

Ami sloot zich aan bij de IDF (Israëlische strijdkrachten)  toen hij 18 was en diende 3 jaar als fitness- en  zelfverdedigingsinstructeur.  In zijn dienst ontwierp en implementeerde hij zelfverdedigingscursussen voor vrouwelijke soldaten, evenals hand-tot-hand  gevechtsinstructie voor enkele van de Special Forces-eenheden van de IDF, elke eenheid aan zijn speciale vereisten.

Door de jaren heen en tot op de dag van vandaag was Ami betrokken bij verschillende projecten (militair en civiel) die zijn ontworpen om oplossingen te bieden voor veiligheidskwesties.

Deze programma’s, waarin Ami de hand-tot-hand gevechtscomponent instrueert, omvatten antiterreurverdediging    van openbaar vervoer zoals vliegtuigen, treinen en bussen,  verdediging  van scholen, openbare en overheidsinstellingen die kwetsbaar zijn voor terreur of criminele activiteiten. Ami wordt zeer gerespecteerd en beschouwd als een van de topexperts op dit gebied.

Na zijn militaire dienst en naast zijn betrokkenheid bij veiligheidsprojecten, heeft Ami zijn eerste Krav-Maga-school geopend die zich voornamelijk richt op de instructie van kinderen. Door jaren van consistentie en vastberadenheid is Ami bekend geworden om zijn ‘educatieve manier’, die al snel kan worden omschreven als streng, agressief en veeleisend tijdens de training en een vaderlijke figuur van de mat, altijd bereid om zijn studenten te helpen in alle aspecten van het leven.

Daarnaast heeft Ami zijn eigen ontwikkeling en training in Krav-Maga behouden en is hij een bekende  figuur geworden in de Krav-Maga martial art scene. Gedurende deze tijd is Ami dichter bij  Imi  Lichtenfeld gekomen en zou uren met hem doorbrengen in filosofische en professionele discussies over de basisprincipes van ‘straat’ zelfverdediging en hij kreeg zelfs Emi-zegen om een nieuwe krijgskunstmethode op te zetten -“Aiki  Krav Maga”

Door jaren van training begon Ami te voelen dat er een ontbrekende component is in de Krav-Maga krijgskunst, een component die meer innerlijke vrede en harmonie benadrukt om het agressieve en hardheidskarakter van Krav-Maga tegen te gaan.

Het antwoord op Ami’s zoektocht werd ontdekt na deelname aan verschillende martial art seminars in Europa, in de vorm van de Aikido martial art (een ‘zachte’ krijgskunst die stroomt met de kracht van de aanval van een tegenstander en deze kracht gebruikt tegen de agressor) en begon te trainen onder Edmond Karen (7e graads rood witte band in Takemusu  Iwama   Ryu Aikido). Na twee jaar intensieve training in seminars en privélessen van Edmond zelf, had Ami zijn zwarte band in Aikido verdiend.

Na Ami’s blootstelling aan Aikido en voortdurende seminars in Aikijitsu  en Jiu-jitsu, is hij begonnen met het vormen van een nieuwe persoonlijke benadering van vechtsporten. Vanuit technisch oogpunt combineert deze aanpak elementen uit het Krav- Maga, Aikido en Jiu-jitsu. Vanuit een educatief perspectief streefde hij ernaar om de combinatie van de vastberadenheid en agressiviteit die typisch is voor Krav-Maga met de rust en harmonie van Aikido door te geven aan zijn studenten. Op relatief jonge leeftijd hebben Ami’s ideeën hem ertoe gebracht zich te vertakken uit de Krav-Maga en een nieuw systeem te vormen genaamd  Aiki  – Krav Maga.

Tegenwoordig woont Ami in Israël met zijn vrouw en drie kinderen. Hij heeft een Ms.c  in sociologie en sportadministratie en een afgestudeerd vechtsportcoachingsprogramma van het Wingate-instituut in Israël (het Israëlische nationale sportinstituut). Ami is een 7e graads rood-witte band in de  Aiki  – Krav Maga martial art federatie en wordt internationaal erkend als de grondlegger van het  Aiki  – Krav Maga systeem. Momenteel doceert hij  Aiki  – Krav Maga en Aikido aan zijn zwarte banden en Aikido-studenten en kijkt hij naar de instructie van de  Aiki  – Krav Maga-takken, evenals deelname aan nationale en internationale seminars die Aiki  – Krav Maga en de staat Israël eervol  vertegenwoordigen.

Aiki – Krav Maga- Mission Statement Bij’Aiki  – Krav Maga- Israeli Martial Arts Federation’ leiden we studenten op en trainen we om verbaal en fysiek geweld tegen te gaan en geweld in onze gemeenschap te helpen verminderen. Aiki  – Krav Maga is een krijgskunstmethode die erop gericht is studenten te trainen in  zelfverdediging  door efficiënte technieken aan te leren om ‘straatgeweld’ tegen te gaan en de fysieke en mentale vaardigheden te vergroten.

De  Aiki  – Krav Maga-methode streeft ernaar een balans te bereiken tussen het onderwijzen van onze studenten waarden van respect voor zichzelf en anderen, vriendelijkheid, behulpzaamheid, loyaliteit en nederigheid, met het vermogen om fysiek geweld of een aanval tegen te gaan door snel, efficiënt en doelgericht te reageren om het geweld te beëindigen met minimale fysieke verwondingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in