8 Manieren om je schouderkracht te verhogen

0
264

schouderDe schouder is één van de grootste en meest ingewikkelde gewrichten in het lichaam. Het ontwikkelen van je schouders is een hoge prioriteit in je workout. Je zult echter ook kracht en stabiliteit moeten opbouwen in de schouderspieren en de gewrichten in de bovenkant van de rug.

Hieronder tref je acht uitstekende manieren om grotere, sterkere en gezondere schouders te krijgen

Ga voor een complete workout

Zorg ervoor dat je een complete workout voor je deltaspieren uitvoert. Dit betekent laterals voor de voorste, zijwaartse en achterste deltaspieren, overhead presses en upright rows.

Vergroot je weerstand

Je wilt voor het overgrote deel van je workout vrije gewichten (barbells en dumbbells) gebruiken zodat je je spierkracht en de stabiliteit van je schouders kunt maximaliseren. Wees echter niet bang om ook oefeningen op machines en met kabels uit te voeren zodat je alle vormen van weerstand vergroot.

Ga voor eenzijdige oefeningen

Voer een aantal van je oefeningen eenzijdig uit om ervoor te zorgen dat de onbalans in spierkracht tussen de linkerzijde en de rechterzijde van je spieren wordt geëffend.

Ga er voor volledig voor

Door een volledige beweging uit te voeren bij alle schouder oefeningen zorg je ervoor dat je spieren sterk en stabiel zijn vanuit zowel een uitgerekte als een samengedrukte positie.

Ga voor warm-ups

Je wilt je rotator cuffs eerst opwarmen met verschillende interne en externe rotatie oefeningen voordat je begint met het trainen van je borstspieren en deltaspieren. Maak deze oefeningen ook een onderdeel van je schouder workout schema met meer weerstand om kracht in deze spieren te trainen.

Ga voor negatief

Beheers het negatieve deel van iedere herhaling door 2 tot 4 seconden de tijd te nemen om het gewicht te laten zakken. Voer daarna zo explosief mogelijk een geconcentreerde samentrekking voor het positieve deel van de beweging voor meer kracht en spier hypertrofie.

Het rekken van de schouders

Rek de schouders uitvoerig na iedere training sessie voor je bovenlichaam. Maak niet de fout door de schouders voor de sessie te rekken.

Zorg voor afwisseling

Voer niet iedere sessie dezelfde oefeningen uit om blessures door overmatig gebruik te voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in