4 Spullen die je altijd in je sporttas wil hebben

0
286
Bag
Bag

1. GEWICHTHEFSCHOENEN

Een product dat zwaar onderschat wordt. Een goed setje gewichthefschoenen zorgen er vrijwel meteen voor dat je meer gewicht kunt heffen. De meeste exemplaren hebben een harde zool of zijn aan de onderkant helemaal plat. Hierdoor helpen de schoenen je met het opbouwen van kracht vanaf de grond waardoor je stabieler staat en meer kracht achter de halter kunt zetten.

2. GEWICHTHEFRIEM

Een goede kwaliteit gewichthefriem is een must. Deze riemen kunnen voor een verbetering van je prestaties zorgen en beschermen je romp en onderrug. Een gewichthefriem kan daarnaast helpen met het creëren van druk op de buikspieren waardoor de volledige romp wordt gestabiliseerd voor een strakke en veilige positie. Houd er rekening mee dat het ook teveel van het goede kan zijn en je de riem te vaak kan dragen waardoor je juist een minder sterke romp creëert. Ik raad aan om de riem enkel tijdens de extra moeilijke sets te dragen. Je wilt pure lichaamskracht trainen maar wanneer je een nieuw record van maximaal gewicht wilt vestigen dan is het raadzaam om een riem te dragen.

3. HIJSBANDEN

Hijsbanden zijn ook belangrijk om te hebben. Ze verbeteren de griep op een halter of een gewicht. Een slechte grip is een van de dingen die mensen, met name op een rug dag, tegenwerkt. Een goede set hijsbanden zorgen ervoor dat je meer herhalingen kunt uitvoeren en de betrokken spiergroep beter kunt isoleren. Net als bij met een riem kun je de hijsbanden ook te vaak gebruiken. Als je jezelf volledig afhankelijk maakt van hijsbanden zal je grip natuurlijk steeds zwakker worden. Ik raad aan om de hijsbanden enkel voor de laatste twee sets van een oefening te gebruiken.

4. KRIJT

In de meeste commerciële sportscholen is dit spul voor een goede reden verboden. Het maakt namelijk ontzettend veel rotzooi. Krijt zorgt echter voor meer grip op de halter. Wanneer we een work-out doen worden onze handen vochtig van het zweet. Dit beetje zweet kan ervoor zorgen dat je je grip op de halter of gewicht verliest. Minder groep betekent een minder goede activering van de spieren. Het voordeel van het gebruik van krijt is tevens dat het je handen beschermt tegen schrammen en branden wanneer je de halter vastgrijpt. Kalk zorgt er tevens voor dat het zweet op je handen opdroogt waardoor je meer grip krijgt. Als je besluit om krijt te gebruiken zorg er dan voor dat je het na de oefening van het apparaat afstoft. Wees netjes als je krijt gebruikt.

Je sporttas is jouw gereedschapskist voor grotere spieren. Door met de juiste gereedschap aan de slag te gaan zorg je ervoor dat iedere work-out beter is dan de vorige

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in