10 Tips om te blijven vet verliezen

1
355
Man fitness
Man fitness

1) VERMINDER JE DAGELIJKSE INNAME MET 500 CALORIEËN

Om vet te verliezen zul je een tekort aan calorieën moeten vasthouden: dit houdt in dat je minder calorieën nuttigt dan je dagelijks verbrandt. We onderschatten echter vaak hoeveel calorieën we innemen en overschatten hoeveel calorieën we verbranden.

Houd in plaats daarvan een 3 tot 4 dagen lang een dagboek bij en volg nauwlettend hoeveel calorieën je dagelijks eet en drinkt. Verminder daarna geleidelijk aan je dagelijkse inname met 500 calorieën om het verlies van vet te stimuleren. Meet om de zoveel weken het vetpercentage met een bodyfat caliper om te zien of het de goede kant op gaat.

2) VOEG EEN EXTRA DAG HIIT CARDIO FITNESS TOE AAN DE PLANNING

Als je niet langer meer vet verliest, ruil dan de lange jog op een tredmolen voor meer intensieve interval oefeningen. High-intensity interval work-outs verbranden veel meer vet dan steady-state oefeningen.

Voeg dan ook een extra dag met enkel HIIT oefeningen toe aan je planning: volg een total-body circuit met goblet squats, rows, push presses en pushups en voer ieder van deze oefeningen 30 seconden lang uit met een pauze van 30 seconden voordat je naar de volgende oefening schakelt. In plaats van de standaard sprint interval, hamer je op deze manier je hele lichaam waardoor je je spijsvertering verder boost. Sluit de work-out af met een home trainer, roeimachine en dergelijke machines en span je maximaal in door setjes van 15 seconden met een tussenpauze van 15 seconden uit te voeren.

3) EET MEER PROTEÏNE

Proteïne is van essentieel belang om vet te verliezen. Allereerst zorgt het ervoor dat je je spierkracht behoud tijdens een tekort aan calorieën. Ten tweede geeft het je een voldaan gevoel waardoor je voorkomt dat je te veel eet of je je zelf te goed doet aan snacks en junk food. Tot slot stimuleert proteïne voor het verbranden van calorieën door de dag heen aangezien het meer energie kost om te verteren dan koolhydraten en vet.
Eet iedere dag minimaal een gram proteïne per pond van je lichaamsgewicht en haal je proteïne uit volwaardige voedselbronnen zoals noten, eieren, mager vlees, yoghurt en hoge kwaliteit proteïne poeders.

4) PAS ZWARE, SAMENGESTELDE OEFENEN TOE OM JE TESTOSTERON TE VERHOGEN

Als je lichaam te veel vet bevat – en dan met name rond de onderbuik – dan kan het zijn dat je testosteron gehalte in je lichaam laag is. Maar de consequenties van een gebruik aan testosteron heeft ernstigere gevolgen dan enkel zwembandjes; het heeft invloed op je gezondheid, sex leven en je gemoedsstemming (mogelijk veroorzaakt door het gebrek aan je sex leven). Om je testosteron niveau te verhogen zul je je moeten richten om zware, total-body lifts die veel spiergroei stimuleren,

5) EET MEER GEZONDE VETTEN

Om vet te verliezen, moet je meer vet eten. Dit klinkt tegenstrijdig maar gezonde vetten zoals dierlijke vetten, echte boter, kokosnoot olie, noten en avocados zorgen namelijk ervoor dat je afslankt en gespierder wordt – zij geven je een vol gevoel en houden het testosterongehalte in je lichaam op peil. Als je de andere regels aanhoudt zal het eten van gezonde vetten je forceren om minder koolhydraten te nuttigen. Streef ernaar om 30% van je calorieën uit gezonde vetbronnen te halen en eet nooit kunstmatige vetten welke gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziektes veroorzaken.

6) BLIJF GENOEG DRINKEN

Het drinken van water verzekert je van succes in de sportschool aangezien zelfs wanneer het lichaam slechts licht uitgedroogd is er ernstige gevolgen zijn voor je sportprestaties. Wat nog vervelender is, is dat wanneer je gedurende de dag niet genoeg water drinkt, je de stofwisseling van je lichaam tegenwerkt aangezien het vloeistof probeert op te slaan. Start je dag dan ook door in de ochtend meteen een groot glas water te drinken. Hoeveel liter water je het beste over de hele dag wilt drinken is men nog niet helemaal uit. Het is dan ook aan te raden om simpel te beginnen: vul een literfles met water en zorg ervoor dat het aan het einde van de dag leeg is.

7) EET ENKEL KOOLHYDRATEN WANNEER DAGEN DAT JE SPORT

Als sportman of sportvrouw is het volledig vermijden van koolhydraten een experiment dat gedoemd is te falen en voor slechte work-outs en resultaten zorgt. Koolhydraten zorgen voor de brandstof die nodig is om spieren te ontwikkelen, vet te verbranden en je buikspieren in te spannen. Zonder koolhydraten zullen je prestaties in de sportschool zeker minder worden. Koolhydraten van voedingsmiddelen als fruit en volgranen bieden een hoop vezels en vitaminen welke een positief effect hebben op je algehele gezondheid en ervoor zorgen dat je lichaam strak blijft. Zelfs koolhydraten uit zetmeelproducten zoals rijst en aardappelen helpen je met het verliezen van gewicht aangezien zij je bloedsuikerspiegel herstellen na een intensieve work-out. Eet echter enkel koolhydraten op dagen dat je je lichaam onder druk zet met zware en ingewikkelde oefeningen. Op deze manier zal je lichaam de energie voornamelijk gebruiken voor de herstel en groei van je spieren in plaats van het opslaan van energie.

8) SLIK VIS OLIE SUPPLEMENTEN

De omega-3 vetzuren van visolie geven je een boost als het aankomt op het verliezen van gewicht. Door visolie te consumeren tijdens het volgen van een work-out programma stimuleer je het verbranden van vet door het lichaam, verbeter je de compositie van je lichaam en cholesteralgehalte. Het slikken van visolie supplementen zorgt bovendien voor een extra afname in vetmassa en een toename van spiermassa. Schroef je consumptie van visolie naar 6 gram per dag voor optimale resultaat.

9) PROBEER PERIODIEK TE VASTEN

Periodiek vasten verhoogt het verbranden van het vet door lichaam waardoor je ook meer gewicht zal verliezen. Daarnaast zorgt vasten tijdens sporten voor het vergroten van de insuline gevoeligheid van je spieren waardoor je lichaam voedingsstoffen in plaats van vet transporteren naar de spieren. Een nog betere reden is dat vasten tijdens het volgen van een dieet met een minimum dagelijkse inname calorieën tot nog meer gewichtsverlies lijdt dan zonder te vasten. Begin simpel: sla de komende dagen het ontbijt over en eet je eerste gezonde maaltijd in de middag.

10) SLAAP MINIMAAL 8 UUR PER DAG

We hebben de beste tip voor het laatst gehouden. Als je hard traint in de sportschool en gezond eet en nog steeds geen voortgang boekt dan ligt het hier aan. Onderzoekers van de Universiteit van Chicago hebben ondervonden dat een slaapgebrek het verbranden van vet door het lichaam vertraagd en verlies van spieren met 60% verhoogt. Een tekort aan slaap heeft ook een negatief effect op het kweken van spiermassa aangezien het herstel van de spieren en de productie van groeihormonen aangezien dit in de nacht, tijdens de diepe slaapmodus plaats vindt. Pak dus iedere dag op zijn minst acht uur nachtrust.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in