10 tips om eenvoudig gewicht te verliezen zonder honger te lijden

0
320
Wooden fork wrapped in centimeter on white background, concept of lose weight and healthy lifestyle
Wooden fork wrapped in centimeter on white background, concept of lose weight and healthy lifestyle

Je kunt een ommezwaai maken in je dagelijkse inname van calorieën zonder je leven op zijn kop te zetten en zonder een rijstwafel aan te raken. Het enige wat je hoeft te doen, is het onderstaande advies te volgen. Het zal je wellicht verbazen hoe makkelijk (en smakelijk) deze tips zijn om te volgen.

1. Ontbijt altijd als een echte man
Weg met de cornflakes – in de ochtend wil je proteïne en vet. Roereieren en een paar worstjes zullen je langer een voldaan gevoel geven dan een luchtige donut.

2. Eet vaker!
We hebben het hier over drie goede snacks en drie gezonde maaltijden. Maar wat zet je op tafel tijdens het voetbal kijken als je geen chips en dip kunt eten? Borrelnotjes – en dan met name amandelen – zullen je behoefte naar knapperige snacks stillen terwijl ze ook helpen met het opbouwen van spieren.

3. Zeg nee tegen zetmeel
Voedingsmiddelen als pasta, wit brood en aardappelen maken je dik. Als je dan toch pasta eet, zorg er dan voor dat je volkoren pasta op tafel zet. Hetzelfde geldt voor brood en wissel de witte aardappelen in voor zoete aardappelen. Zorg er alleen voor dat je er niet teveel van eet! Een goed voorbeeld van een geslaagde wissel zijn knapperige frietjes van zoete aardappelen. Je zult nooit meer omkijken naar standaard aardappelen.

4. Gewichtheffen
Ja, je zult naar de sportschool moeten gaan en nee, het optillen van blikjes bier tijdens happy hour tellen niet. De spieren die je bouwt zullen niet alleen je prestaties verbeteren, ze zullen ook je spijsvertering stimuleren waardoor je een geruime tijd na de workout calorieën zult blijven verbranden.

5. Denk na voordat je eet
Stop je gezicht niet zomaar vol met de muffe overgebleven koekjes van de feestdagen. Eet enkel dingen die lekker smaken en goed voor je zijn. Neem daarnaast de tijd; hierdoor blijf je langer een vol gevoel houden in je maag. Hier zijn 7 manieren waarop je je honger in toom kunt houden en jezelf kunt behoeden van een knorrende maag.

6. Laat alles eens in de zoveel tijd – of één keer per week – lekker los
Wanneer je je verlangen naar snacks te lang in bedwang houdt, zul je je ellendig voelen en kan het zin dat je je nieuwe schema voorgoed opgeeft. Geniet echter met mate – eet bijvoorbeeld twee plakken pizza en niet de hele pizza).

7. Eet minder koolhydraten
Het is de makkelijkste manier om snel gewicht te verliezen. Het stillen van de honger is in het begin lastig maar wordt steeds makkelijker – zeker wanneer je resultaat begint te zien.

8. Regelmatig joggen
Het is makkelijker om tussen intensief en rustig joggen te schakelen dan voor een lange jog – zeker wanneer je geen fan bent van joggen. Daarnaast zul je ook sneller klaar zijn en meer vet verbranden. Breek je snelheidslimiet door in intervallen het tempo te verhogen. Niet alleen zul je sneller klaar zijn ook zal in no time je buikje verdwenen zijn.

9. Drink nooit, meer dan ook nooit, frisdrank
Maar geef af en toe eens toe aan een glas wijn. Bier met weinig koolhydraten is, met mate, ook geen probleem.

10. Wees niet bang om vet te consumeren
Het geeft je een vol gevoel, helpt je met het stillen van je honger en je lichaam heeft het nodig. Natuurlijk zijn sommige vetten goed voor je terwijl anderen juist slecht voor je zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in