10 spieropbouwende mythen over de spieropbouw

0
168
10 spieropbouwende mythen over trainen met gewichten
10 spieropbouwende mythen over trainen met gewichten

Er is veel fake informatie over spieropbouw gegenereerd door de supplementen industrie. Deze “fake informatie” zet sporters op het verkeerde been. En er zijn ook een aantal mensen die beweren experts te zijn die het ene zeggen, dan zal een andere expert het tegenovergestelde zeggen.

Dit heeft geleid tot mythes die gewoon niet waar zijn. Vandaag gaan we een aantal van die mythes voor je ontkrachten.

Meer eiwitten = meer spieren

Dit is veruit de grootste mythe als het gaat om het opbouwen van spieren. Mensen geloven dat omdat eiwit nodig is voor het opbouwen van spieren, hoe meer eiwitten je eet, hoe meer spieren je zult opbouwen. De waarheid is echter dat het inpakken van je dieet met zoveel mogelijk eiwitten je lichaam niet met meer spieren zal inpakken dan je voor mogelijk hield.

De waarheid is dat eiwit een noodzakelijk en belangrijk onderdeel is van het opbouwen van spieren, en je zult niet efficiënt spieren opbouwen als je niet genoeg eiwitten binnenkrijgt. Maar de sleutel hier is ‘genoeg’. Hoewel bodybuilders en degenen die spieren proberen op te bouwen meer eiwitten nodig hebben dan de gemiddelde persoon, hebben ze geen belachelijke hoeveelheden nodig, alleen meer.

Koolhydraten helpen niet om spieren op te bouwen

Omdat de focus bij spieropbouw op eiwitten ligt, geloven veel mensen dat koolhydraten onnodig zijn als het gaat om het opbouwen van spieren. Het idee is dat omdat spieren uit eiwitten bestaan, er niets anders nodig is dan eiwitten als het gaat om het vergroten van de spiermassa. Dit leidt ertoe dat veel spierbouwers koolhydraten helemaal overslaan.

Koolhydraten worden door je lichaam gebruikt voor energie, wat betekent dat als je ze niet in je systeem hebt wanneer je spieren gaat opbouwen, je het moeilijk zult hebben om de oefeningen uit te voeren die je nodig hebt om spieren op te bouwen. Natuurlijk wil je ze met mate gebruiken, maar een gezonde portie complexe koolhydraten voor een training zal je helpen je spieropbouwende doelen te bereiken.

Je hebt supplementen nodig

Dit is een van de meest voorkomende mythen en het weerhoudt helaas veel mensen ervan om zelfs spieropbouw na te streven vanwege hoeveel supplementen zijn. Veel mensen hebben het idee overgenomen dat eiwitsupplementen en aminozuursupplementen je lichaam zullen voorzien van wat het nodig heeft om spieren op te bouwen.

Laten we die mythe doorbreken. Je hebt geen fancy supplementen nodig om spieren op te bouwen. Je hoeft alleen maar voldoende eiwitten binnen te krijgen, die je uit voedsel kunt halen. Het kiezen van hoogwaardige eiwitbronnen zoals melk, eieren en soja is een gemakkelijke en goedkope manier om ervoor te zorgen dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt om spieren op te bouwen. Natuurlijk zullen de meeste supplementen helpen, maar je hebt ze eigenlijk niet nodig.

Meer herhalingen = meer spieren

Hoewel het logisch zou zijn dat hoe meer herhalingen je in een set doet, hoe meer spieren je zult opbouwen, maar dit is eigenlijk een spieropbouwende mythe. Deze algemene overtuiging zorgt ervoor dat mensen urenlang in de sportschool blijven hangen en zoveel mogelijk herhalingen en sets doen als ze kunnen om meer spiermassa te krijgen. Er zijn echter betere manieren waarop ze hun tijd kunnen gebruiken.

Studies hebben aangetoond dat het eigenlijk spiervezelactivering is die ertoe leidt dat de spieren in omvang en kracht toenemen. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om meer spiervezels te activeren. Allereerst wil je je concentreren op complexe bewegingen waarbij meer spieren betrokken zijn. Ten tweede, til vaker zwaardere gewichten op in plaats van een lichter gewicht en je zult snel zien dat die spieren groter worden.

Variatie is de sleutel tot spieropbouw

Als het gaat om spieropbouw, geloven veel mensen dat je je routine moet blijven opleuken en verschillende oefeningen moet kiezen om spieren te blijven opbouwen. Het idee is dat als je eenmaal een bepaalde oefening een tijdje hebt gedaan, je alles hebt gedaan wat je kunt met die beweging en nu een andere moet vinden om die spier vanuit een andere hoek te trainen voor meer winst.

Deze mythe kan niet verder van de waarheid zijn! Zolang de oefeningen die je kiest goede oefeningen zijn die een aantal spieren aanspreken en veel spiervezels activeren, zullen ze voor je blijven werken. De andere sleutel is het gebruik van de juiste vorm en het blijven toevoegen van gewicht om de oefening moeilijker te maken, niet het doen van een breed scala aan oefeningen.

Crunches zullen buikvet zappen

Deze mythe gaat verder dan het idee dat crunches buikvet zullen zappen, omdat veel mensen geloven dat het richten op een bepaalde spiergroep vet in dat gebied zal verminderen, of het nu armen, benen of zelfs de borst is. Het idee is dat het vet in het doelgebied wordt verbrand tijdens het sporten, en als de spier wordt gewerkt, “strakker” het gebied, waardoor je er slanker uitziet.

Deze mythe bestaat omdat zelfbenoemde fitnessexperts niet weten hoe het lichaam eigenlijk werkt. Wat ze missen is het feit dat als calorieën worden verbrand tijdens een training, ze eerst worden getrokken uit suikers in de bloedbaan en vervolgens uit vet over het hele lichaam. Dat betekent dat elke oefening zal helpen om buikvet te zappen. En het opbouwen van spieren over het hele lichaam zal helpen om nog meer calorieën te verbranden en daarom vet te zappen.

Eet vet = Dik worden

Dit is een andere veel voorkomende mythe die ertoe leidt dat iedereen die probeert spieren te krijgen, vermijdt iets te eten met vet erin alsof het de pest is. Dit idee is een veel voorkomend idee dat verder reikt dan de spieropbouwende wereld. Hoewel het logisch lijkt te zijn dat als je vet eet, je vet zult krijgen, is de waarheid dat niet al het vet gelijk is. In feite zal goed vet je helpen spieren te krijgen.

Door je lichaam te voorzien van een aantal verbindingen die het nodig heeft om te functioneren, waaronder die welke werken om je te helpen lichaamsvet te verliezen, zullen voedingsmiddelen zoals avocado en lijnzaad je gezondheid helpen verbeteren. Vleermuisvetten, aan de andere kant, zullen bijdragen aan de algehele slechte gezondheid, vooral wanneer ze te veel worden gegeten. Deze omvatten dierlijke vetten, daarom worden magere eiwitbronnen altijd aangemoedigd.

Er is geen stretching nodig voor krachttraining

Het is algemeen aanvaard dat mensen moeten stretchen na een cardiotraining omdat hun spieren herhaaldelijk in een snel tempo zijn gewerkt. Omdat spieropbouwende oefeningen echter veel langzamer zijn en trainingen meestal korter zijn dan een cardiosessie, denken mensen dat ze hun spieren daarna niet hoeven te strekken.

Als je niet stretcht na een krachttraining, vraag je om problemen. Je spier is immers keer op keer samengetrokken tijdens de training. Als je niet de tijd neemt om het daarna uit te rekken, zodat het kan ontspannen en zijn normale vorm kan hervatten, dan zou je de volgende dag een pijnlijke spier kunnen hebben. Dus, doe jezelf een plezier en stretch na elke training.

Machines zijn veiliger dan losse gewichten

Machines worden door velen als veiliger beschouwd dan het gebruik van losse gewichten zoals halters en halters, omdat ze je helpen je lichaam in de juiste positie te houden en er geen risico is om ze te laten vallen. Dit heeft ertoe geleid dat velen een lidmaatschap van een sportschool hebben gekregen, omdat ze dachten dat de gewichtsset die ze thuis hadden niet genoeg zou zijn om spieren op te bouwen.

De waarheid is dat er voor- en nadelen zijn aan zowel machines als losse gewichten. Bij correct gebruik en met een goede vorm zijn losse gewichten net zo veilig als een machine. Een machine daarentegen kan, als het niet goed wordt gebruikt, nog meer schade aanrichten dan losse gewichten. Machines zijn ook uiterst beperkt tot bepaalde bewegingen die uw vermogen om spieren te krijgen tijdens het gebruik ervan kunnen beperken.

De ULTIEME spieropbouwende routine is er

Om de een of andere reden zijn er mensen die nog steeds in deze mythe geloven dat er één ultieme spieropbouwende routine is die letterlijk iedereen kan gebruiken om krankzinnige spiermassa op te bouwen. Met deze ultieme routine kan zelfs de krakkemikkigste man het volgen en ongelooflijke resultaten behalen. Het lijkt er echter op dat als deze routine bestond, we het nu zouden hebben gevonden.

De reden dat deze routine niet bestaat, is dat elk lichaam anders is. Elke persoon heeft een bepaald lichaamstype en een bepaalde manier waarop hun lichaam werkt als het gaat om spieropbouw. Dat betekent dat iedereen zijn eigen ultieme routine moet vinden die voor hen werkt en met hun lichaam werkt om zoveel spiermassa op te bouwen als ze zoeken.

Conclusie

Het begrijpen van de gemeenschappelijke spieropbouwende mythen is een belangrijke eerste stap op je reis naar een meer gespierde jij. Zodra je de waarheid kent, kun je beginnen met het toepassen van het echte advies. Omdat veel van de mythes die er zijn je echt pijn zullen doen in plaats van je te helpen, zal het ontdekken van wat echt is en wat niet ervoor zorgen dat je op de juiste voet begint.

Het beste wat je voor jezelf kunt doen voordat je iemand vertrouwt die beweert een expert te zijn in iets, is om wat tijd te nemen om te overwegen of ze echt weten waar ze het over hebben, of dat ze gewoon snel geld aan je willen verdienen. In de meeste gevallen is er alleen een beetje gezond verstand en wat onderzoek nodig om zelf te kunnen weten wat een mythe is en wat een feit is als het gaat om spieropbouw.